Remedii naturiste

Cum pot fi prevenite infectiile urinare? Ce ucide bacteriile,ciupercile si mirosul vaginal

 

 

 

 

In medicina orientala, vezica urinara are un rol important, mai bogat decat in medicina clasica.

Numita Ministerul Rezervorului, ea este responsabila de stocarea si excretia fluidelor reziduale, fiind implicata in transformarea acestor fluide pentru formarea urinei.

Functia vezicii urinare de tranformare a fluidelor depinde mult de energia rinichilor. Daca aceasta energie este scazuta, din cauza toxinelor, atunci vezicii urinare ii va lipsi energia necesara transformarii si apar simptome precum urinarea frecventa sau incontinenta urinara.

Loading...

In vezica urinara necuratata se creeaza conditiile de aparitie a cistitei, o infectie care afecteaza in special femeile, pentru ca, pe de-o parte uretra (canalul prin care se elimina urina) este mai scurta decat in cazul barbatilor, iar pe de alta parte, orificiul uretral este situat in apropierea celui anal, populat cu bacterii si fungi, care pot determina modificari in functionarea normala.

 

Cum pot fi prevenite infectiile urinare?

• Printr-o igiena riguroasa a zonei genitale. Stergerea sa se faca din fata in spate, pentru a se evita raspandirea bacteriilor din zona anusului spre uretra. Urinarea inainte si dupa contactul sexual si pastrarea unei igiene stricte, evitarea folosirii diafragmei sau a spermicidelor, folosirea prezervativului si a unui lubrifiant usor, natural.

• Hidratarea corespunzatoare (30-50 ml apa pe kilogram corp pe zi) cu apa pura, biologic activa, compatibila cu celula umana, pentru a asigura o functionare corespunzatoare a rinichilor. Hidratarea si curele cu ceaiuri din plante calmeaza disconfortul provocat de cistita.

• Curatarea periodica sau permanenta.

Ceaiuri care curata vezica urinara:

1. Frunze de merisor – proprietati diuretice, antiseptice, stimuleaza ativitatea rinichilor si vezicii urinare. Se prepara o infuzie, din care se beau trei cani pe zi.

2. Coada calului – util in retentia urinara. Se poate consuma ca infuzie sau se pot face bai de sezut.

3. Coada soricelului – actiune antiinflamatoare si puternic dezinfectanta. Se poate consuma ca infuzie sau se pot face bai de sezut.

4. Urzica – actiune detoxifianta.

5. Flori de soc – diuretic si antiseptic.

6. Muguri de pin – actiune emolienta, dezinfectanta.

7. Teci de fasole – actiune diurectica, antispastica. Se prepara un decoct si se beau doua, trei cani pe zi.

8. Boabe de ienupar – diuretice si antiseptice. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de boabe la 250 ml apa. Se bea o cana pe zi.

9. Frunze de afin – antidot impotriva bacteriei care provoca cistita. Se face o infuzie din una, doua lingurite de planta la 200 ml apa. Se beau doua, trei cani pe zi.

10. Flori, frunze si radacini de nalba mare. Contribuie la refacerea epiteliului renal. Infuzie dintr-o lingura flori si frunze la 250 ml apa, se beau una, doua cani pe zi. Macerat la rece dintr-o lingura radacina la 250 ml apa, timp de 2-3 ore, se bea in cursul unei zile.

11. Cozi de cirese, matase de porumb, radacina de pir.

Actiunea ceaiurilor poate fi potentata prin adaugarea de bicarbonat de sodiu.

 

Sursa: Secretele.com
Categorii