Flori si gradina

Cum pot plantele de cameră să înflorească mai abundent decât cele din comert? Iată un siretlic al florarilor

 

 

 

 

Plantele de cameră creează confortul din casă. Probabil ele nu au aceeași influență precum pisicile, însă efectul lor este oricum deosebit. Din păcate, multe plante frumoase sunt foarte sensibile.

Dacă nu sunt irigate corect sau sunt expuse la curenți reci de aer, ele îndată se îmbolnăvesc. Dar există un remediu „celebru în companii restrânse”, care le poate ajuta să înflorească mai abundent decât plantele din magazine. Iar proprietarii lor nu trebuie să depună eforturi uriașe.

Unele plante ne bucură privirea continuu, altele înfloresc doar o dată pe an sau supraviețuiesc foarte puțin după ce sunt cumpărate. Însă toate au o trăsătură comună: setea. Ele sunt însetate atât după apă, cât și după „mâncare” — mai exact, după îngrășăminte.

Doar noi ne simțim mai bine, când începem să luăm vitamine, nu-i așa? Astfel și plantele au nevoie periodic de o încărcătură de energie și vioiciune. Și nu trebuie să fugiți la magazin, ca să cumpărați celebrele chimicale. Aceasta poate fi asigurată de un remediu cunoscut de toți.

Deseori plantele de cameră au nevoie de numai 2 picături de ulei de ricin, ca să înflorească abundent și îndelung. Acest compus ieftin și disponibil nu este recomandat pentru administrarea internă, atunci când se folosește în tratamentele umane. Însă sistemele radiculare ale plantelor chiar îl adoră.

Ca să pregătiți îngrășământul vitaminos pentru plantele de cameră, adăugați o linguriță de ulei de ricin într-un litru de apă stătută, turnată într-o sticlă. Închideți sticla cu un capac și scuturați-o foarte bine, pentru ca uleiul să se transforme în biluțe (ca și celelalte tipuri de ulei, uleiul de ricin nu poate fi dizolvat în apă).

Apoi irigați plantele cu soluția obținută, cât timp uleiul nu s-a adunat sub formă de peliculă la suprafața apei.

Această vitaminizare este cel mai eficientă, atunci când este realizată în perioada de apariție a bobocilor. Dacă planta înflorește doar o dată pe an, atunci o fertilizare este suficientă pentru ea. Iar dacă plantele înfloresc pe parcursul întregului an, puteți să le fertilizați săptămânal, până vor apărea florile.

De acum plantele de cameră vă vor bucura prin flori mai abundente, care-și vor menține prospețimea o perioadă mai îndelungată!

 
Categorii