Flori si gradina

Cum provocam inflorirea abundenta la muscate

 

 

 

 

 

Muscatele sunt printre cele mai populare flori din lume. Sunt frumoase, bogate si colorate. Muscatele cresc foarte bine in ghivece, astfel ca ele sunt perfecte atat pentru terase, balcoane, cat si pentru a fi pozitionate in jardiniere, la fereastra casei tale.

Ingrijirea muscatelor

Muscatele se ingrijesc destul de usor si nu sunt deloc pretentioase. Au nevoie de un spatiu aerisit, deschis. Cel mai bine este sa nu le tii intr-un loc in care bate puternic vantul.

De asemenea, atunci cand le plantezi, asigura-te ca aceste muscate au destul loc pentru a se dezvolta. Vei sti ca trebuie sa schimbi ghiveciul atunci cand observi ca radacinile muscatelor ies prin orificiile de drenaj ale ghiveciului.

Lumina

Pentru a face ca muscatele sa infloreasca abundent, acestea au nevoie de multa lumina. Muscatele tinute la umbra nu infloresc si devin sensibile la boli.

In zilele in care soarele bate puternic, muscatele trebuie protejate de soare cu ajutorul unei umbrele. De asemenea, poti alege si sa le muti intr-un loc in care au lumina puternica, dar razele soarelui nu le ating in mod direct.

Ciupirea si taierea

Daca vrei sa ai flori frumoase si dese, trebuie sa stii ca ciupirea este esentiala. Varful lastarilor se ciupeste periodic pentru ca planta sa se imbogateasca.

Alte sfaturi pentru a ajuta muscatele sa infloreasca abundent

1. Se taie frunzele si florile uscate pentru a stimula inflorirea ulterioara a plantelor.

2. Primavara devreme sau toamna, tulptinile plantelor mai vechi se vor reduce la jumatate pentru a inlesni ramnificarea si inflorirea.

3. Fertilizarea se face cu ingrasaminte cu continut mai ridicat de fosfor si potasiu.

4. Udarea se face lasand sa se usuce primul substrat de apa pentru ca excesul de apa cauzeaza ingalbenirea frunzelor sau chiar moartea plantelor.

 

 

Tine cont de aceste sfaturi si vei avea muscate mereu inflorite, frumoase si colorate!

 

Sursa: Idei pentru casa
Categorii