Sfaturi utile

Cum putem reduce natural pofta de mâncare

 

 

 

 

Atunci când ținem cure de slăbire avem mari probleme cu pofta de mâncare. Nu mă refer la dorința de a consuma ceva anume ci pur și simplu la pofta de a mânca, în general. Mai ales în primele zile de la începutul curei de slăbire, majoritatea persoanelor duc un război aprig cu propria persoană.

Nu sunt adeptul curelor de slăbire ci consider că e mult mai important să mâncăm echilibrat și suficient de mult pentru ca propriul corp să își ia doar cât îi trebuie pentru a avea energie. Înfometarea nu poate fi deloc o decizie înțeleaptă pentru că ulterior s-ar putea să ne îmbolnăvim sau să ne îngrășăm mai mult.

Putem foarte bine să reducem pofta de mâncare dacă nu bem apă sau lichide în timpul meselor, cu excepția unui pahar de vin. E indicat să nu bem lichide cu câteva minute înainte de masă și nici următoarele două ore după mesele principale ale zilei. Apa consumată între mese, pe stomacul gol, ne poate reduce pofta de mâncare.

Mulți nutriționiști ne recomandă mâncarea solidă în detrimentul celei lichide. Nu sunt complet convins de această teorie. Cred că trebuie doar să evităm să combinăm prea multă mâncare solidă cu prea multă mâncare lichidă.

Ideea de bază din spatele celor două sfaturi e că nu trebuie să diluăm sucul gastric atunci când mâncarea trebuie digerată. Ea trebuie transformată în energie și eliminată cât mai repede.

De asemenea, e indicat să mâncăm preparate sățioase, din care să ne săturăm repede, fără a fi nevoiți să consumăm cantități mari. Pentru acest lucru ar trebui să ne orientăm spre produsele bogate în proteine.

Preparatele cu fibre se digeră mai greu și pentru acest lucru trebuie luate în calcul și ele, deoarece ne furnizează energia de care avem nevoie treptat. Ne vor ține de foame foarte multe ore după masă și nici nu vom depune prea multe calorii.

 

Sursa: Pietonu
Categorii