Casa de vis

Cum sa creezi o zona de relaxare la tine acasa? Idei pline de culoare si farmec

 

 

 

 

In momentele in care iti termini treburile prin casa poti sa beneficiezi de o calitate sporita a timpului dedicat propriei persoane. Sporeste-ti gradul de confort al locuintei si imbunatateste-ti stilul de viata printr-o zona de relaxare. In intimitatea casei tale poti sa-ti oferi din cand in cand clipe de evadare intr-un colt luminos si linistit, unde sa citesti, sa asculti muzica sau pur si simplu sa savurezi o cafea.

 

Imagine similară

 

Iata cum poti sa creezi o zona de relaxare la tine in casa:

1. Identifica spatiul de amenajat

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa identifici spatiul care urmeaza sa fie transformat intr-o zona de relaxare. Acesta depinde in principal de tipul locuintei tale (casa, apartament), precum si de caracteristici si dotari (marimea spatiului, existenta unui balcon, posibilitatea de a elimina din pereti etc).

Loading...

2. Zona de relaxare de la fereastra

 

Related image

 

Una dintre cele mai romantice si mai atractive zone de relaxare sunt cele care implica lumina naturala. Intr-o camera mai linistita precum dormitorul sau un al doilea living se poate construi chiar la fereastra un pervaz-bancuta, garnisit cu saltea, perne si perdele. Aceasta varianta este potrivita pentru cei care doresc sa citeasca intr-un loc confortabil si intim, la lumina naturala. De asemenea, zona poate fi folosita pur si simplu pentru relaxare si pentru a privi pe fereastra.

 

Imagini pentru Cum sa creezi o zona de relaxare la tine acasa

Imagini pentru Cum sa creezi o zona de relaxare la tine acasa

3. Zona de relaxare din camera

 

Related image

Imagine similară

 

Tot intr-o camera mai linistita din casa se poate amenaja un colt de relaxare atunci cand locul respectiv se bucura de lumina naturala si verdeata. In cazul unei case pe pamant, pentru a crea o zona de relaxare trebuie sa fie exploatat atuul natural atunci cand el exista: combinatia de soare si freamatul frunzelor. Jocurile de lumini si umbre creat in incapere are un puternic efect relaxant.

Un fotoliu tip sezlong, un raft de carti, cateva perne sunt elemente simple care imbraca spatiul si ofera confortul necesar.

Seara spatiul insorit de peste zi poate fi transformat intr-un colt intim, prin folosirea unor draperii generoase. Lumina artificiala a unor spoturi sau un lampadar deosebit pot crea o atmosfera intima si relaxanta. Nu trebuie ignorate nici lumanarile decorative.

4. Zona de relaxare din curte

 

Related image

 

Curtea este unul dintre spatiile cele mai recomandate pentru a fi folosite ca zone de relaxare. Pentru cei care locuiesc la casa, o curte este un atuu de invidiat deoarece chiar si in cazurile spatiilor foarte mici se pot amenaja locuri capabile sa te inspire.

Pentru zona de relaxare se prefera ca acea portiune a curtii care se amenajeaza sa fie delimitata printr-o terasa, prin dale de piatra sau alta forma care joaca rol de podea. Pe aceasta se aseaza mobilierul, departe de pamant si iarba.  Variantele de amenajare sunt practic nelimitate. Cele mai ieftine sunt cele cu masa si scaune sau bancute. Exista, de asemenea, corturi elegante, care pot fi inchise in caz de ploaie sau vant. Foisoarele sunt unele dintre cele mai complexe tipuri de amenajare si totodata unele dintre cele mai costisitoare.

5. Zona de relaxare din balcon

 

Related image

 

Balconul poate fi solutia cea mai potrivita, in special la bloc, unde nu se gaseste nicio alta zona care sa fie transformata intr-un colt de relaxare.
Amenajarile moderne fac din balcon o prelungire a camerei, inlaturand fereastra si usa care delimitau inainte cele doua spatii. O arcada, o vopsea puternica, un perete transformat in bar sau in raft sunt cateva solutii.

 

Imagine similară

 

Transformarea balconului se face in functie de stilul de viata al beneficiarului. Acesta poate deveni o zona de relaxare combinata cu functia de birou, cand exista computer la care se lucreaza dar se si navigheaza pe internet pentru simpla recreere, se vizioneaza filme etc. Cei care au o panorama deosebita sau vor sa petreasca timpul si in aer liber in zilele calduroase folosesc un mobilier de gradina in spatiul balconului. Acesta este utilizat ca o terasa. Persoanele care iubesc florile si obisnuiesc sa-si petreaca timpul liber ingrijind plantele de apartament pot folosi balconul pentru a amenaja o mini-gradina. Astfel, unui hobby relaxant ii este oferit spatiul necesar.

6. Zona de relaxare din baie

 

Image result for o baie relaxanta acasa

 

Cei care petrec mult timp in baie si obisnuiesc sa investeasca in produse de intretinere corporala isi pot transforma baia intr-un mic spa, fara sa faca o gaura in buget. De fapt, nici nu este nevoie de o baie uriasa, cu instalatii sanitare de lux, pentru a obtine un efect vizual placut si o zona confortabila, ideala pentru relaxare.

 

Imagine similară

 

Trebuie doar sa fie exploatat spatiul si mobilierul de baie. De exemplu, pe un mobilier modern (rafturi, dulap, masca de lavoar) orice accesoriu de baie arata mai bine. Un raft  poate fi decorat cu un platou mic de sticla, cu nisip decorativ si scoici sau lumanari parfumate. Pe usa poti prinde cateva buzunare de depozitare, facute din material textil, in care sa pui prosoape curate, facute sul, sticlute cu uleiul de corp, bureti naturali. Pe blatul lavoarelui langa oglinda se poate aseza o vaza cu o floare decorativa etc.

 

Imagine similară

7. Podul sau mansarda

Imagini pentru sotão aproveitado

 

Amenajarea podului sau a mansardei sporeste valoarea locuintei si ofera un spatiu suplimentar, care poate fi compartimentat si utilizat in functie de nevoi. Insa una dintre cele mai comune tipuri de amenajare este tocmai zona de relaxare.

 

Imagine similară

Imagini pentru small attic bedroom

 

Sursa: Krespy
Categorii