Panificatie

Fursecuri de vanilie glazurate cu ciocolată albă – nu trebuie să lipsească de pe masa de sarbatoare

 

 

Fursecuri de vanilie glazurate cu ciocolată albă – nu trebuie să lipsească de pe masa de sarbatoare

 

Fursecurile de vanilie, glazurate cu ciocolata alba sunt preferatele mele. Le pregatesc in fiecare an de Craciun. Toti colindatorii care-mi trec pragul, doresc sa le guste. Iti recomand sa le incerci si tu. Reteta simpla este explicata pas cu pas, in randurile de mai jos.

 

Ingrediente:

  • 250 gr unt moale, 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat, 3 galbenusuri
  • 5 linguri lapte, 1 plic praf budinca de vanilie
  • 380 gr faina de grau
  • Ciocolata alba (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Freaca untul cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Adauga galbenusurile de ou, unul cate unul, laptele, pudra de budinca si faina de grau. Amesteca bine si pune aluatul obtinut intr-un pos.

Formeaza fursecuri de diferite forme pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coace frusecurile in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 12 minute.

Totusi, trebuie sa tii cont ca durata de coacere, variaza in functie de forma si grosimea fursecurilor.

De asemenea, poti crea fursecuri identice pe care sa le lipesti apoi doua, cate doua, cu gem sau cu crema preferata. Poti sa faci o crema de vanilie sau ciocolata cu care sa ungi fursecurile, inainte de a le lipi.

Topeste ciocolata alba la bain-marie.

Inmoaie fursecurile lipite sau individualte in ciocolata alba si lasa-le sa se raceasa. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!

Iti recomand sa impartasesti aceasta reteta de fursecuri cu toti prietenii tai. Sunt sigura ca multi dintre ei vor dori sa le incerce. Reteta nu este deloc complicata, iar gustul fursecurilor este incredibil de bun.

 

Pofta buna!

 

 Sursă




Categorii