Flori si gradina

Cum să fertilizați castraveții pentru a evita frunzele galbene și pentru a avea recoltă bogată

 

 

Cum să fertilizați castraveții pentru a evita frunzele galbene și pentru a avea recoltă bogată

 

 

Dacă castraveții sunt îngrijiți corespunzător, vor aduce o recoltă abundentă. În ceea ce privește îngrijirea, printre toate legumele, castraveții nu sunt plante prea capricioase. Se pare că cresc singuri și ne încântă cu fructe suculente și parfumate. Cu toate acestea, unele reguli pentru cultivarea castraveților trebuie încă respectate.

În primul rând, castraveții nu trebuie plantați prea aproape unul de celălalt. Dacă planta are prea puțin spațiu atunci există o mare probabilitate ca o ciupercă să se extindă rapid pe frunzele castraveților, dăunătorii să se înmulțească sau să se dezvolte o altă boală. De asemenea, este important nu numai să acordați plantei suficient spațiu liber pentru creștere, ci și să o legați de un suport, astfel încât castravetele să-și pună toată puterea nu în tulpină, ci în fructe.

În al doilea rând, în perioadele uscate, nu uitați să vă udați castraveții cu regularitate. Este mai bine să faceți acest lucru seara și în niciun caz să nu turnați apă rece. Apa rece reduce imunitatea castraveților la diferite boli, planta slăbește, își pierde vitalitatea și este mai ușor expusă la influența negativă a diferiților dăunători și boli. Pentru a evita toate acestea, udați întotdeauna castraveții numai cu apă caldă. Desigur, nu trebuie să-l încălziți de fiecare dată pentru asta. Trebuie doar să umpleți o găleată cu apă și să o puneți la soare dimineața. Și seara udă plantele cu această apă.

În al treilea rând, nu uitați de fertilizare. Trebuie să fertilizați castraveții la fiecare două săptămâni, adică de două ori pe lună. Pentru aceasta nu este nevoie să cumpărați îngrășăminte organice din magazinele agricole. Îți poți face propriul îngrășământ pentru castraveți acasă. Pentru a face acest lucru, luați pâinea și rupeți-o cu mâinile în bucăți mici. Înmuiați pâinea într-o găleată cu apă și lăsați-o peste noapte. Dimineața adăugați o sticluță de iod în apă (20 ml la 10 l de apă) și lăsați amestecul la infuzat încă câteva ore. Soluția finită trebuie amestecată bine cu un băț.

Soluția pură nu poate fi utilizată pentru fertilizare. Trebuie diluată în apă. Un litru de îngrășământ pregătit trebuie diluat într-o găleată cu apă curată. Cu această soluție castraveții trebuie pulverizați de două ori pe lună. Acest lucru vă va păstra plantele libere de pete frunze galbene, dăunători și alte boli. De asemenea, va hidrata perfect frunzele și tulpina. Puteți stoca soluția finită pentru o perioadă foarte lungă de timp. Un loc întunecat și răcoros în casa ta, cum ar fi un subsol, este ideal pentru aceasta.

 

Susă




Categorii