Flori si gradina

Cum să hrănești florile de interior pentru o creștere spectaculoasă și o înflorire elegantă?

 

 

Cum să hrănești florile de interior pentru o creștere spectaculoasă și o înflorire elegantă?

 

Secretul aspectului frumos al plantelor de apartament este simplu: plantele trebuie să fie bine hrănite, altfel nu veți obține nici vegetație luxuriantă, nici înflorire bună.

Când o plantă suferă de o lipsă de nutrienți pentru o perioadă lungă de timp, de obicei duce la boli – la urma urmei, nu are putere să reziste. Dar cum să creezi „hrană bună” pentru animalele tale verzi, având în vedere gusturile lor diferite?

1) Aproape toate plantele iubesc zahărul. Puteți adăuga 1 linguriță de zahăr granulat (cu diametrul unui vas de aproximativ 10 cm) pe suprafața solului sau uda planta cu apă proaspătă (0,5 linguriță de zahăr la 0,5 căni de apă) înainte de udarea standard.

2) Uleiul de ricin dă un efect bun pentru înflorirea abundentă (1 linguriță la 1 litru de apă) în timp ce se formează mugurii plantei.

3) Frasinul de lemn este foarte util pentru plante (atât ca hrană, cât și pentru prevenirea bolilor). Pentru a prepara soluția aveți nevoie de 1 lingură de cenușă și 1 litru de apă fierbinte. Se lasă să stea 1 săptămână, amestecând din când în când. Udă cu această soluție o dată la 10 zile.

4) Poti uda plantele cu aceasta infuzie: ia coaja de rodie sau coaja de citrice. Umpleți-l cu apă și lăsați-l să stea 1 zi. Asta e tot! Infuzia, bogata in nutrienti pentru udare, este gata!

5) Imunitatea plantelor de apartament este perfect îmbunătățită prin pulverizarea unei soluții cu aspirină. O tabletă se dizolvă într-un litru de apă.

6) Sucul de aloe diluat este, de asemenea, potrivit pentru toate plantele de apartament obișnuite. Trebuie să diluați 1 linguriță de suc în 1,5 litri de apă.

7) Ficusul poate fi udat o dată pe lună cu apă îndulcită. Pentru un litru de apă ai nevoie de 1 linguriță de zahăr. Frunzele acestor plante pot fi curățate cu lapte. Acest lucru va oferi plantelor strălucire și frumusețe.

8) Infuzia de ciuperci va ajuta plantele de apartament să arate sănătoase și frumoase. Înmuiați ciupercile comestibile feliate în apă într-un raport de 1: 1. După o zi, turnați infuzia și turnați din nou apă peste ciuperci. In 1 zi apa de ciuperci pentru udare va fi gata.

9) Violetele se vor bucura de următoarea nutriție: luați o sticlă de vitamina B12 și diluați-o în 1 litru de apă. Hrănirea violetelor cu această vitamină poate fi de 2 ori pe lună.

10) Coaja de banană, bogată în potasiu, magneziu și fosfor, poate fi folosită pentru transplantarea plantelor. Deasupra stratului de drenaj puneți un strat de coajă de banană tocată mărunt sau măcinați-l într-o mașină de tocat carne, acoperiți-l cu pământ și plantați planta.

Plante de apartament care au flori tot anul. Sunt uşor de întreţinut, dar spectaculoase - Playtech Știri

 Sursa
Categorii