Flori si gradina

Cum să îngrijești corect crinii? Metodă simplă de îngrijire a crinilor

 

 

Cum să îngrijești corect crinii? Metodă simplă de îngrijire a crinilor

 

Exista doua tipuri de oameni: cei care iubesc crinii si cei care ii urasc. Aceste flori sunt solicitante, dar trebuie sa tii cont de cateva sfaturi pentru a te bucura de frumusetea lor mai mult timp.

Se spune ca aceste plante sunt extrem de solicitante, chiar daca sunt frumoase si parfumate. Din aceasta cauza, multi evita sa puna crini in gradina lor.

Crinii sunt magnifici, miros frumos, dar atunci cand sunt plantati in gradina, nu supravietuiesc frigului si iernii, asa ca toamna trebuie transferati in ghivece cu nisip uscat sau turba. Aceste flori trebuie pastrate la aproximativ 2 grade C. Primavara pot fi mutate inapoi in gradina.

Cum sa plantezi si sa ingrijesti corect crinii?

Metode simple!

Exista crini ce ating inaltimea de 2.5 metri. Aceasta specie este rezistenta la inghet, iar o tulpina poate suporta chiar si o duzina de flori.

Ce fel de crini pot fi taiati si pusi intr-o vaza?

Exista trei soiuri – crini incasi, apaganthus si eucomis. Merita sa iti amintesti sa elimini staminele care accelereaza caderea florilor si creeaza alergii.

Vaza trebuie sa contina apa fiarta si racita. In plus, apa trebuie schimbata o data la 24 de ore. Frunzele care cad in apa trebuie, de asemenea, eliminate, deoarece acestea vor incepe sa putrezeasca rapid.

Cum sa previi imbolnavirea crinilor?

Infuzia de ceapa da rezultate bune.

Trebuie doar sa amesteci 20 gr ceapa sau 50 gr coaja de ceapa cu apa clocotita cu litiu. Las-o deoparte cel putin 6 ore, apoi foloseste-o pentr a uda florile. Uda crinul cu aceasta solutie o data pe saptamana. Daca o folosesti ca metoda de profilaxie, este suficient sa o utilizezi o data pe luna.

 

Sursa
Categorii