Bauturi

Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă

 

 

 

 

Merita încercat! Cum să îți prepari berea acasă. O rețetă de pe vremea străbunicului meu. Mulți au insistat să le dau această rețetă:

Pentru ca o bere buna si rece este de nerefuzat, astazi te invatam cum sa o prepari la tine acasă, din ingrediente 100% naturale.

 

Ingrediente:

400 g boabe de orz netratate chimic,

un pumn de conuri de hamei,

o lingurita de drojdie de bere.

 

Mod de preparare:

Se tin la frigider boabele de orz cel putin 3 saptamani, apoi se aleg cele sanatoase de cele stricate. Se pun boabele intr-un borcan (sa nu ocupe mai mult de o treime) si se acopera cu apa pana la jumatatea borcanului. Nu folositi apa cu concentratie mare de clor. Se acopera apoi gura borcanului cu un celofan umezit pentru a se lipi etans. Se leaga cu o sfoara. Se pune vasul la loc intunecat si uscat (la temperaturi de 15-20 de grade C). A doua zi se goleste cu apa din borcan si se inlocuieste cu alta proaspata, dar numai cat sa acopere grauntele, astfel ca sa ramana umede. Se leaga borcanul la gura. Apa se schimba din 4 in 4 ore. Cand grauntele incep sa dea colt, se muta borcanul la lumina. Grauntele care n-au incoltit se scot din borcan.

Se scot grauntele din borcan si se zdrobesc intr-o piulita.Se prepara un decoct din hamei, lasand sa fiarba vreme de 5 minute, un pumn de conuri, intr-un litru de apa. Se stinge focul si se lasa lichidul sa se raceasca pana ajunge la circa 40 de grade Celsius.
Se toarna lichidul peste grauntele pisate amestecand mereu. Se lasa sa mai coboare pana la o temperatura de 30 de grade, apoi se adauga in el o lingurita de drojdie de bere. Se lasa totul la fermentat vreme de o saptamana, intr-un loc cald (20-25 de grade).
Se strecoara lichidul, se trage la sticle si se infunda cu dop. Lasati-le sa se odihneasca cel putin o luna, inainte de a le consuma. Berea de casa e mult mai gustoasa si sanatoasa decat cea din comert.

 

Sursa: Formula As

Sursă
Categorii