Remedii naturiste

Cum să scapi de o durere de cap în 3 minute

 

 

 

 

Durerile de cap sunt cele mai frecvente probleme ale omului modern. Oboseala, suprasarcină, zgomotul și lipsa de somn sunt unele dintre cauzele de dureri de cap.
Cei mai mulți oameni care au dureri incomode le rezolvă folosind tablete, dar există și alte opțiuni. Acest masaj stimulează circulația în cap și gât și de asemenea , ajută la eliminarea durerii, scrie Yourstylishlife.com.
În plus, masajul capului este foarte plăcută.

Un prosop pentru masaj terapeutic

Alege un prosop care nu este prea gros, și ruleaza prosopul de mai multe ori in spirala, pana ce devine relativ rigid. Apoi apasa prosopul cu putere pe frunte.
Apăsați în jos ferm pe ceafă.  Tine-l bine cu ambele maini. Muta-l din zona capului inspre gat si apoi inspre umeri. Miscarile trebuie sa fie ritmice si lente  Durata masajului trebuie sa fie cuprinsa intre 3 si 5 minute, timp in care durerea va ceda.

Daca procedeul nu da rezultate, ia o pauza de 10 minute, apoi reia masajul.

Este important de retinut faptul ca cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt crampele. Procedeul de masaj folosind un prosop rulat elimina aceste crampe, detensionand vertebrele inclestate din zona cervicala.

In cazul durerilor de cap severe, metoda poate fi combinata cu un alt remediu bun:

Bea o cana de ceai de menta. Ceaiul de menta are efect calmant asupra vaselor sanguine, ceea ce inseamna ca durerile vor ceda mai repede.

Cea mai frecventa cauza pentru durerile de cap este de stresul, dar rețineți că dureri de cap frecvente pot fi un semn ale probleme grave de sănătate, astfel încât trebuie să va consulte medicul dumneavoastră.

 

Sursa: Šibenik.in
Categorii