Bauturi

Cum să-ți faci o detoxifiere și o curățare a colonului cu oțet de mere

 

 

Cum să-ți faci o detoxifiere și o curățare a colonului cu oțet de mere

 

Cauți o modalitate de a-ți susține digestia? Ei bine, curățarea intestinelor poate fi pasul potrivit. Iar o detoxifiere cu oțet de mere este o opțiune ușoară. Oțetul de mere și mierea fac o curățare fantastică a colonului!

Dar de unde știi dacă ai nevoie de o curățare a colonului? Există multe motive pentru care este posibil să aveți nevoie de acest tip de detoxifiere. Iată câțiva factori determinanți de luat în considerare. De exemplu, tocmai te-ai întors din vacanță? Nu ai făcut cele mai sănătoase alegeri alimentare în ultima vreme? Poate te simți puțin îngreunat. Dacă oricare dintre acestea se aplică în cazul dvs., sunt șanse să aveți nevoie să faceți o detoxifiere cu oțet de mere și o curățare a colonului.

Veștile bune? Există un remediu natural cu oțet de mere care poate ajuta. O curățare a colonului poate fi folosită pentru a elimina toxinele din organism și pentru a restabili sistemul digestiv după un weekend sau câteva zile de exagerare. În plus, acesta conține doar două ingrediente, pe care s-ar putea să le aveți deja în casă!

Oțet de mere

Există o listă lungă de utilizări ale oțetului de mere crud, nefiltrat, în special pentru cei care preferă să folosească remedii naturale. Nu toate tipurile de oțet de mere sunt create la fel, așa că asigurați-vă că cumpărați din acela organic, crud, nefiltrat.

Veți vedea o mulțime de particule sau sedimente plutind în interiorul sticlei. Ăsta este un lucru bun! Beneficiile nutriționale nu au fost filtrate, așa că particulele nefiltrate vor oferi organismului dumneavoastră cele mai multe beneficii.

Oțetul de mere conține o bacterie cunoscută sub numele de acetobacter. Aceasta este o bacterie „prietenoasă” care descompune alimentele în intestin. Acest lucru va îmbunătăți enorm funcția sistemului digestiv.

Proprietățile antibiotice ale oțetului de mere pot ajuta la îmbunătățirea conținutului de acid din stomac, reducând arsurile la stomac și refluxul acid. Există mai mulți antioxidanți în oțetul de mere care mențin organismul sănătos, inclusiv catechina, acidul galic, acizii cafeic și clorogeni. Acidul acetic din oțetul de mere poate chiar să mărească absorbția de către organism a mineralelor importante din alimentele pe care le consumați pentru a vă asigura că profitați la maximum de legume și salate!

Puteți folosi oțet de mere și în salate. Acest lucru vă va ajuta corpul să absoarbă mai mulți nutrienți atât de importanți din verdeața voastră. În plus, oțetul de mere adaugă o explozie grozavă de aromă!

Miere

Mierea organică, crudă, neprocesată oferă multe beneficii excelente pentru sănătate, parțial datorită unui compus fenolic pe care îl conține, cunoscut sub numele de eugenol. S-a demonstrat că Eugenolul are proprietăți antitumorale. Se crede că compușii activi din mierea crudă ajută la uciderea celulelor canceroase din organism, făcându-l un plus excelent pentru curățarea colonului. Mierea nefiltrată oferă organismului și probiotice, care ajută la restabilirea bacteriilor sănătoase în sistemul digestiv. Aceste bacterii prietenoase ajută organismul să digere alimentele și să absoarbă nutrienții.

Dar de unde știi dacă ai nevoie de o curățare a colonului? Următoarea secțiune va aborda această întrebare cu o listă de simptome comune asociate cu un colon care necesită curățare.

Semne că ai putea avea nevoie de o curățare a colonului

De obicei corpul tău se pricepe de minune să-ți ofere indicii pentru a te avertiza că ceva nu este în regulă. Important este să înveți să-ți asculți corpul. De exemplu, dacă tot ai dureri de cap, s-ar putea să nu bei suficientă apă. Sau dacă te trezești cu o durere în gât, s-ar putea să fi răcit.

Destul de simplu, nu? Ai crede că da, dar mulți dintre noi tind să ignore ceea ce trupurile noastre încearcă să ne spună. Asta pentru că multe dintre aceste indicii sunt ușor de ignorat, cum ar fi acneea sau respirația urât mirositoare.

Știați că toxicitatea unui colon blocat poate cauza mai multe probleme de sănătate? Și o combinație a acestor probleme ar putea însemna că colonul tău are nevoie de curățare:

Constipație – Aceasta ar putea rezulta dintr-o dietă proastă, stres sau substanțe chimice și alte substanțe toxice care determină colonul să încerce să se protejeze producând mai mult mucus, care în cele din urmă se acumulează pe pereții intestinali.
Dureri – Dureri de cap, dureri de spate și dureri sciatice pot fi rezultatul unui colon afectat.
Oboseală – Reziduurile toxice din colon pot circula prin sânge în toate părțile corpului, provocând oboseală.

Mirosul – Respirația urât mirositoare, mirosul corporal și gazele pot apărea atunci când colonul eliberează gaz toxic în organism.
Acnee – Un colon înfundat poate face ca toxinele să copleșească porii și să provoace acnee.
Recunoașteți vreun simptom pe care l-ați ignorat până acum? Deși există multe cauze ale erupțiilor de acnee, precum și respirația urât mirositoare sau mirosul corporal, s-ar putea ca problemele cu colonul să fie adevăratul vinovat. Această rețetă de detoxifiere cu oțet de mere cu miere, totuși, poate ajuta la corectarea acestor simptome ale unui colon problematic.

Aceste ingrediente fac mai mult decât să vă curățeze colonul!

Chiar dacă nu aveți probleme cu colonul în prezent, această băutură poate oferi și alte beneficii pentru sănătate. Mierea crudă, de exemplu, conține proprietăți antibacteriene excelente. Și oțetul de mere este, de asemenea, antibacterian, ceea ce face parte din motivul pentru care este folosit ca și conservant pentru alimente. În plus, se spune că oțetul de mere ajută la pierderea în greutate, scade glicemia, scade colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii. Începeți să culegeți beneficiile pe care le oferă oțetul de mere și mierea, bând acest amestec fantastic pentru curățarea colonului!

Detoxifiere cu oțet de mere cu miere: o rețetă naturală de curățare a colonului

240 ml apă caldă
2 linguri de oțet de mere crud organic
2 linguri de miere organică crudă

Sursă
Categorii