Tensiunea arterială mărită, cunoscută ca hipertensiune arterială, nu este deloc o problemă care poate fi ignorată. Din păcate, această problemă de sănătate afectează din ce în ce mai multe persoane, de toate vârstele.

În cazul în care nu este tratată, hipertensiunea arterială conduce la boli cardiovasculare, precum și la diabet și la boli precum și la afecțiuni precum Parkinson și Alzheimer, anevrisme și probleme renale.

Persoanele care suferă de hipertensiune au, de regulă, tensiune de peste 140/90mmHg.

În ciuda faptului că multe persoane folosesc tratamente prescrise de medic pentru a scădea tensiunea arterială, aceste medicamente pot avea reacții adverse dintre cele mai grave, precum: lipsă de soomn, spasme ale picioarelor și neliniște.

Pe lângă tratamentele convenționale, prescrise de medic, poți încerca să folosești și câteva remedii. În situații de urgență, în cazul în care nu ai medicamentele la tine și simți că ți-a crescut foarte mult tensiunea, iată ce poți utiliza în siguranță. În numai câteva minute, vei putea să îți aduci tensiunea la normal.

Prima metodă este sucul de lămâie. Ai nevoie de câteva felii de lămâie și de apă. Pune sucul de lămâie într-un pahar și amestecă-l cu apă. Consumă acest suc dimineața, înainte de micul dejun, ori la nevoie.

Cum se folosește oțetul de mere în scăderea tensiunii arteriale

A doua metodă care reduce tensiunea arterială este cu ajutorul usturoiului. Sulful pe cafre îl conține, precum și trisulfurile, ajută la scăderea tensiunii arteriale la nevoie. Se consumă trei-patru căței de usturoi în stare crudă și sunt de mare ajutor în câteva minute.

A treia metodă este o băutură obținută din oțet de mere și bicarbonat de sodiu. Se amestecă un pahar cu apă cu un vârf de praf de copt și o lingură de oțet de mere. Mineralele din oțetul de mere ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Ține-ți minte că aceste tratamente trebuie folosite în caz de nevoie, atunci când nu dispuneți de medicamentele care vă ajută, în mod normal, la scăderea tensiunii.

Iata 5 bauturi care sunt eficiente in scaderea tensiunii arteriale:

1. Suc de rodie

Organismul are o enzima numita ECA  care creste tensiunea arteriala in organism. Este responsabil pentru producerea unei proteine care constrange vasele de sange. Din fericire, unele alimente blocheaza functionarea acestei enzime. Aceasta abilitate este posedata de sucul de rodie.

Aceasta bautura gustoasa este recomandata persoanelor cu probleme circulatorii. Antioxidantii imbunatatesc functionarea inimii si a sistemului circulator si scad tensiunea arteriala.

2. Lapte

Lipsa de calciu in organism creste riscul de a dezvolta tensiune arteriala crescuta. Acest mineral ajuta la mentinerea tensiunii arteriale normale, astfel incat alimentele bogate in calciu ar trebui incluse in dieta.

Laptele este una dintre cele mai populare si mai ieftine surse de calciu. Cu toate acestea, nu trebuie sa cumparati lapte degresat, deoarece este necesar pentru absorbtia calciului de catre organism.
3. Suc de sfecla

Aceste legume rosii aprinse sunt o sursa de potasiu si folat, doi nutrienti care ajuta la mentinerea nivelurilor adecvate ale tensiunii arteriale. Sfecla contine, de asemenea, compusi care cresc fluxul de sange prin vase si au un efect pozitiv asupra sanatatii inimii. Pentru a combate hipertensiunea, merita sa beti 1-2 pahare pe zi.

4. Ceai de hibiscus

Ceaiul de hibiscus contine substante active care actioneaza in mod similar cu inhibitorii ECA. Consumul acestei bauturi scade in mod natural tensiunea arteriala si scade riscul de boli grave, cum ar fi insuficienta circulatorie, infarct sau accident vascular cerebral. Cel mai bine este sa consumati 3 pahare de infuzie in fiecare zi. Ceaiul are un gust placut de fructe si o culoare rosie bogata.

5. Suc de afine

Aceste afine mici, rosii si usor acide au proprietati antiinflamatorii  si antioxidante. Acestea actioneaza impotriva deteriorarii peretilor interiori ai vaselor de sange, care pot contribui la dezvoltarea tensiunii arteriale crescute.

Datorita acestei bauturi, veti reduce tensiunea  si veti dilata vasele de sange. Acest lucru va permite sangelui sa curga liber. Afinele sunt, de asemenea, bogate in vitamina C, care are si efecte benefice asupra sanatatii sistemului circulator.

 Sursă