Flori si gradina

Cum se aplica in mod corespunzator acidul succinic pentru o orhidee sanatoasa si plina de flori spectaculoase

 

 

Cum se aplica in mod corespunzator acidul succinic pentru o orhidee sanatoasa si plina de flori spectaculoase

 

Acidul succinic pentru orhidee este considerat un stimulent de neînlocuit. Datorită acestui preparat, planta absoarbe mai multe îngrășăminte, ceea ce duce la creșterea sa activă și la evacuarea săgeților florilor. În plus, produsul este sigur atât pentru cultură, cât și pentru cultivator.

Cum se folosește acidul succinic pentru orhidee

Acest stimulent de rădăcină este deosebit de util. Datorită lui, sistemul se recuperează chiar și după stres sever în cel mai scurt timp posibil. Și dacă rădăcinile sunt puternice și sănătoase, atunci planta însăși se simte mult mai bine. Și acest lucru mărește perioada de înflorire a orhideei.

Cum se diluează acidul succinic pentru orhidee

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete sau pulbere. Prin urmare, doza depinde de forma de eliberare a stimulantului. Dar, în orice caz, acidul succinic trebuie diluat într-o cantitate mică de apă caldă și, după dizolvarea completă, adăugați lichid rece la volumul necesar.

Din tablete:

-Se va lua un comprimat si un litru de apa la temperatura camerei.

-Tableta este dizolvata in 200 ml de apa.

-Completati lichidul ramas.

Din praf

-Va fi nevoie de 1 gram de pulbere (daca nu exista balante speciale, puteti lua pulberea cu varful cutitului) si un litru de apa calda.

-Preparatul este amestecat bine cu apa pana cand se dizolva complet.

Acidul succinic este cel mai bun asistent pentru cultivator, îmbunătățește creșterea și starea orhideelor. Dar pentru ca remediul să fie benefic, este necesar să utilizați corect medicamentul.

Stimulantul practic nu provoacă supradozaj. Dar totuși, nu ar trebui să-l utilizați mai mult de o dată pe lună. La urma urmei, planta nu va putea absorbi mai mulți nutrienți.

Cultura este tratată cu acid succinic în mai multe moduri.

Metode de utilizare a medicamentului:

Se utilizeaza o solutie  corect preparata dintr-o pulbere sau tablete.

Solutia trebuie introdusa incet in sol si pe intreaga suprafata a substratului.

Semnalul pentru oprirea udarii este lichidul care curge din orificiile ghiveciului , trebuie sa asteptati pana cand excedentul este complet golit in tava.

Aceasta metoda de udare va permite radacinilor sa fie bine hranite.

 

Sursa
Categorii