Remedii naturiste

Dacă este consumat astfel, turmericul ne dezumflă burta în câteva ore și protejează inima

 

 

Dacă este consumat astfel, turmericul ne dezumflă burta în câteva ore și protejează inima

 

Turmericul este cultivat în diverse zone ale lumii, în climat cald și umed, și este o plantă cu o istorie de o mie de ani. Turmericul a fost folosit de secole ca și condiment, dar și ca plantă medicinală pentru combaterea a numeroase boli.

Aparține aceleiași familii cu ghimbirul și a făcut obiectul a numeroase cercetări care i-au demonstrat proprietățile în multe sectoare. Mai jos enumerăm toate proprietățile turmericului.

Este o plantă digestivă:

Condimentele iuți precum turmericul sunt importante datorită proprietăților lor digestive. Este un condiment excelent pentru stomac, deoarece stimulează secreția mucoasei și îmbunătățește digestia.

Reduce gazele:

Aproximativ 2 până la 3 grame de capsule cu extract de turmeric pe zi pot face minuni pentru persoanele care suferă de dispepsie acidă, flatulență, stomac umflat și amorțeală stomacală.

Te ajută să eviți dezvoltarea diabetului:

Consumul regulat al acestei rădăcini întârzie apariția acestei boli, potrivit Asociației Americane de Diabet.

Protejează inima:

Turmericul conține mulți antioxidanți și este antiinflamator. Ajută la prevenirea atacurilor de cord și este indicat persoanelor cu bypass, potrivit „Journal of Cardiology”.

Protejează creierul:

Turmericul ajută la refacerea și repararea celulelor creierului, prevenind dezvoltarea bolilor degenerative precum Alzheimer și accident vascular cerebral.

Unele cercetări au ajuns la concluzia că turmericul nu trebuie să lipsească niciodată din alimentația noastră zilnică, deoarece este excelent pentru purificarea organismului și eliminarea toxinelor.

 

 Sursa

 
Categorii