Sfaturi utile

Dacă soarta îți închide toate ușile, nu dispera, cu siguranță va deschide o fereastră pentru a ieși

 

 

 

 

Ca psiholog, va spun sincer ca, atunci cand unii oamenii vad abisul, se gandesc la cat e de adanc, in timp ce altii se gandesc la cum sa faca un pod peste el.

O sa va relatez, mai jos, o pilda a unui pustnic, poate veti intelege mai bine din ea ceea ce vreau eu sa va spun!

”Un vechi pustnic traia in adancul padurii. Oamenii spuneau ca el se ocupa cu vrajitoria. Le era frica de el, dar in caz de nevoie extrema au cerut ajutor.

Un taran din satul vecin avea mereu numai probleme si necazuri si, disperat, a decis sa ceara ajutor de la acel pustnic.

A pornit prin padure, spre casa pustnicului. A ajuns si a ciocanit, cu teama, la usa.

– Ce vrei? Il intreba pustnicul batran…

– Am auzit multe despre tine. Te rog, ajuta-ma, am numai necazuri. Sotia mea a plecat, casa a ars, calul e bolnav, nu stiu ce sa mai fac.

– Bine, raspunse pustnicul, te voi ajuta. Ii deschise usa si ii zise sa-l urmeze.

Taranul a mers dupa el si au ajuns la o pestera adanca.

– Intra aici si nu iesi pana nu auzi un clopot batand, ii spuse pustnicul.

Taranul a intrat in pestera, a stat ce a stat si dintr-o data a auzit un clopot batand. Batranul facuse asta. Cand a iesit din pestera, taranul nu a vazut pe nimeni. Speriat, a plecat sa caute casa pustnicului sau orice iesire din padure.

Toata ziua, a ratacit prin padure si numai seara a ajuns la marginea ei. El a vazut cerul rosu de la razele soarelui, satul lui in departare si a fost coplesit de un sentiment de bucurie imensa ca a iesit din pestera intunecata si era inca in viata.

(Si de ce sunt bucuros, se intreba el. Mainile si picioarele mele sunt intacte, capul meu este in acelasi loc. Asa ca voi lucra si voi scapa de probleme. Imi gasesc sotia, construiesc o casa noua si cumpar un cal. M-am gandit, am ras de bucurie si am alergat spre sat.)

A doua zi a mers iar la batranul pustnic si l-a intrebat

– De ce m-ai lasat singur in pestera intunecata?

Pustnicul a zambit si a spus:

– Acum intelege ca, daca soarta iti inchide toate usile, cu siguranta va deschide o fereastra pentru a iesi.”

Vedeti voi, dragii mei cititori, este necesar sa cautati aceasta fereastra atunci cand credeti ca nu aveti alta iesire. Cand simtiti ca totul se intoarce impotriva voastra, si nu mai vedeti o alta cale de iesire: NU RENUNTATI NICIODATA IN ASTFEL DE MOMENTE, SE VA DESCHIDE PANA LA URMA SI FEREASTRA!

Sa fiti fericiti!

 

Sursa
Categorii