Aperitive si Gustari

„Dacă veți înlocui micul dejun cu această băutură, grăsimea de pe abdomen și de pe coapse va dispărea deja din a 4-a zi – o rețetă verificată

 

 

 

 

Chefirul este o băutură sănătoasă, fiind preferată de toți cei ce practică un mod sănătos de viață. Din timpuri străvechi, în Caucaz acesta era considerat un „cadou din cer”, fiind foarte apreciat și în prezent. Cu ajutorul chefirului puteți scurta perioada oricărei diete pentru slăbire. Este o băutură acido-lactică ce oferă doar avantaje și este extrem de folositoare pentru organism.

 

Avantajele consumului de chefir:

În comparație cu laptele, chefirul se asimilează mult mai bine și mai ușor, chiar dacă cantitatea de minerale, proteine și vitamine este aceeași.
În cazul tulburărilor digestive, chefirul acționează ca un remediu antiseptic și neutralizează mediul nociv.
În timpul unor diete stricte și a restricțiilor alimentare, în organism deseori se formează toxine. Chefirul reduce semnificativ cantitatea acestora.

Chefirul restabilește microflora intestinală după administrarea antibioticelor.
Consumul de chefir degresat ajută la îmbunătățirea stării sănătății ficatului și a pancreasului.
Chefirul conține 12 vitamine, printre care vitamina A, B și D. Acestea sunt necesare femeilor însărcinate și asigură o dezvoltarea normală a copilului.
Chefirul este foarte benefic pentru bărbați: proteinele din zerul de lapte favorizează creșterea masei musculare.

Băutură pe bază de chefir pentru slăbire:


Pentru a scădea din greutate, nutriționiștii recomandă consumul de chefir degresat pe parcursul dietei. Dacă doriți rezultate mai rapide, folosiți cocktail-ul verde pe bază de chefir. Obțineți un mic dejun delicios și sănătos, ce are un efect benefic asupra siluetei. La fel, cu acest cocktail puteți înlocui și cina.

 

Ingrediente:

300 ml de chefir
3 fire de pătrunjel
3 fire de mărar
3 fire de coriandru
1 castravete
1 priză de sare
piper negru măcinat

Mod de preparare:

Spălați verdeața și aranjați-o pe un prosop de bucătărie. Tăiați-o.
Spălați și uscați castravetele. Tăiați-l bucăți mari.
Puneți castravetele tăiat și verdeața în bolul robotului de bucătărie. Turnați 150 ml de chefir.
Porniți robotul și tocați ingredientele până obțineți o masă omogenă.
Turnați chefirul rămas și iarăși amestecați.
Turnați cocktail-ul într-un pahar. Potriviți-l cu sare și piper după gust.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Colectionarul




Categorii