Flori si gradina

De ce ar trebui să aveți această plantă acasă? 3 Beneficii incredibile pe care le are

 

 

De ce ar trebui să aveți această plantă acasă? 3 Beneficii incredibile pe care le are

 

 

Chlorophytum este o plantă perenă veșnic verde originară din Africa de Sud. Această plantă ornamentală rezistentă, ușor de întreținut, este plăcută datorită frunzelor sale sub formă de panglici lungi, arcuite și suple. Cultivată în interior, această plantă are multe avantaje.

Care sunt cele 3 beneficii ale plantei păianjen sau chlorophytum?

My spider plant after 1 year. It was a tiny mini baby plant and now she's a gorgeous beautiful mistress on my south facing window : r/IndoorGarden

– Chlorophytum este o plantă depoluantă

Planta păianjen este eficientă în purificarea aerului din jur și eliminarea toxinelor din vopsea sau lac, cum ar fi toluenul, benzenul, formaldehida și xilenul. Această plantă face posibilă și absorbția unei cantități mari de monoxid de carbon, rezultat de exemplu din încălzirea prin ardere, din țigări sau din aragazul cu gaz. NASA a enumerat chlorophytum printre cele mai eficiente plante depoluante pentru purificarea aerului din interior.

– Chlorophytum este un umidificator natural de aer

Planta păianjen este ideală pentru umidificarea aerului din jur și îmbunătățirea calității aerului. Aerul uscat este rău pentru sănătatea ta. Și din motive întemeiate, provoacă uscarea gâtului și a mucoaselor, provoacă sângerări la nivelul nasului, face buzele crăpate și chiar provoacă probleme respiratorii. Unele plante de interior sunt eficiente în creșterea umidității încăperilor în care sunt amplasate. Apa absorbită prin rădăcinile lor ajunge până în porii prezenți pe frunziș și de unde se eliberează vaporii de apă.

Pentru Mătase Artificială Fals Chlorophytum Orhidee Spider Planta Iarbă Casa/Gradina Decor / Cel mai bun > www.jurnalul-miresei.ro

Chlorophytum este o plantă robustă

Chlorophytum este una dintre plantele puternice și rezistente. Datorită bulbilor săi, planta păianjen poate rezista la perioade lungi de secetă. Chiar și atunci când frunzele încep să se ofilească, o simplă udare este suficientă pentru a o revigora. Acestea fiind spuse, chlorophytum se descurcă foarte bine în cazul în care mai uiți de ea.

Rețineți că chlorophytum apreciază lumina, dar fără expunere la lumina directă a soarelui. Dacă observați că frunza începe să se închidă la culoare, înseamnă că planta dumneavoastră are nevoie de lumină. De asemenea, amintiți-vă să vă fertilizați planta cu un îngrășământ pentru plante verzi, de două ori pe lună, în perioada ei de creștere vegetativă. În ceea ce privește bolile și dăunătorii, nu ai de ce să te temi. Chlorophytum este o plantă robustă care nu este supusă niciunui atac de paraziți sau dăunători.

Acestea fiind spuse, chlorophytum este un atu pentru casa ta. Această plantă de interior nu este doar robustă și nepretențioasă, dar ajută și la purificarea aerului ambiental al casei și la creșterea umidității încăperii în care se află, pentru a evita aerul uscat.

 

Chlorophytum Stock Photos, Royalty Free Chlorophytum Images | Depositphotos

 
Categorii