Flori si gradina

De ce e bine să dăruiești lalele de 8 martie!

 

 

De peste un secol, ziua de 8 martie este momentul în care sunt sărbătorite femeile din întreaga lume, care trebuei să primească lalele, flori asociate cu gingășia doamnelor și domnișoarelor.

Colindatul mamei

Istoria zilei de 8 martie începe undeva prin anii 1600 când în Anglia a fost sărbătorită Duminica maternității. Întrucât oamenii aveau o zi liberă, aceștia mergeau în vizită la mamele și le dăruiau prăjituri tradiționale, obicei care a primit denumirea de colindatul mamei.

Sărbătoarea a luat amploare în SUA, în perioada președinției lui George Washington, după ce acesta i-a făcut mamei sale o declarație de dragoste în public. Ziua de 8 martie a fost considerată însă oficial sărbătoare în anul 1910, la Copenhaga.

Doamnele trebuie să poarte mărțișorul primit de 1 martie

Tradiția spune că de 8 martie, femeile trebuie să poartă mărțișorul primit de 1 martie pentru a avea succes și bucurie tot anul. Australienii își onorează mamele și femeile dăruindu-le garoafe, iar în Mexic se organizează mese speciale la biserică.

În Irlanda, de 8 martie, femeile primesc atât flori cât și felicitări și toți oamenii își petrec ziua cu mamele lor. Se crede că nu e bine să vă certați cu iubita sau soția în ziua de 8 martie pentru că acest lucru ar putea duce la ruperea relației.

 

Imagine similară

 

Sursa: Secretele
Categorii