Flori si gradina

De ce este bine să ai cel puțin o orhidee în casa ta? Iată ce spun experții despre această minunată floare

 

 

De ce este bine să ai cel puțin o orhidee în casa ta? Iată ce spun experții despre această minunată floare

 

Printre cele mai frumoase plante ornamentale, orhideea se laudă cu un loc aparte, datorită esteticii sale elegante, dar și pentru că oferă multe beneficii; de fapt, se știe de ceva vreme că orhideea purifică aerul.

Conform filozofiei antice chineze de mobilier sau Feng Shui, orhideea trebuie plasată în casă în principal în dormitor. În special, planta aduce noroc și prosperitate în interiorul casei.

Dar există un alt motiv pentru a avea planta în dormitor și asta pentru că orhideea purifică aerul de substanțe nocive și astfel te ajută să respiri mai bine.

O altă plantă ornamentală parfumată și frumoasa care se recomandăsă fie păstrată în dormitor este iasomia care asigură diverse efecte sănătoase asupra sferei emotionale.

Planta de orhidee, permite nu numai îmbunătățirea respirației, ci și îmbunătățirea calității aerului din mediile interne deoarece eliberează oxigen și purifică substanțele nocive de natură chimică.

Ca toate plantele, orhideele elimină prezența dioxidului de carbon în aer și produc cantități mari de oxigen.

Mai sunt apoi și alte plante care ajută la curățarea plămânilor și la tratarea bolilor care influențează căile respiratorii superioare, care pot fi alese ca plante decorative.

Acțiunea purificatoare a orhideei vă permite să eliminați substanțele toxice, precum benzenul și formaldehida, din mediile casnice.

În plus, orhideele absorb microparticulele de xilen, un compus chimic care se găsește adesea în unele tipuri de lipici și vopsea.

Microparticulele de xilen ajung chiar în aerul pe care îl respiri și provoacă diverse afecțiuni. Dacă inhalați o anumită cantitate de xilen, puteți suferi de: cefalee, oboseală, iritabilitate.

Orhideea purifică aerul și acționează asupra sănătății emoționale

Aceste flori elegante nu numai că produc oxigen și purifică aerul, dar au și un efect asupra stării tale de bine.

De fapt, orhideele au capacitatea de a îmbunătăți starea de dispoziție. De asemenea, ajută la calmarea nervilor.

Ca și alți aliați verzi, acestea au un efect calmant asupra minții și oferă o mai mare relaxare.

Așa că este recomandat să aveți cel puțin o plantă de orhidee la locul de muncă, sau acasă pentru a contracara stresul.

Pentru a avea grijă de această plantă trebuie să acordați atenție gradului potrivit de lumină și umiditate.

Cel mai potrivit loc pentru creșterea sa este un loc lângă o sursă de lumină naturală. Orhideele nu trebuie mutate din locația lor, deoarece sunt sensibile la schimbare.

În ceea ce privește modul de udare a plantei, cel mai bun mod este să scufundați ghiveciul în apă pentru câteva minute.

Pentru a nu lăsa rădăcinile să putrezească, udarea trebuie făcută cu atenție. De fapt, rădăcinile dezvăluie când au nevoie de apă.

Dacă rădăcinile orhideelor ​​sunt hidratate, atunci acestea sunt verzi. În cazul în care sunt de culoare albă sau argintie, atunci au nevoie de apă.

 

 Sursă

 
Categorii