Sfaturi utile

Acest compus din aceste alimente te ajută să trăiești mai mult și reduce riscul de cancer, reduce presiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea inimii

 

 

Acest compus din aceste alimente te ajută să trăiești mai mult și reduce riscul de cancer, reduce presiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea inimii

 

Știi ce este spermidina? Acest compus care se găsește în mod natural în anumite alimente are beneficii extraordinare pentru sănătate.

Oamenii au încercat să rămână tineri pentru totdeauna încă de la începutul timpurilor.

Deși secretul nu a fost deslușit niciodată, longevitatea a crescut foarte mult în ultima vreme, în principal datorită progreselor medicinei.

Oamenii de știință susțin faptul că doar câțiva oameni au trecut de 120 de ani, ceea ce înseamnă că longevitatea umană și-a atins limita.

Ce putem face pentru a ne prelungi durata de viață?

După cum probabil știți deja, alimentația joacă un rol esențial în sănătatea și durata de viață a unei persoane.

Mai multe studii au demonstrat că longevitatea este legată de obiceiuri sănătoase, o alimentație bogată în vitamine și minerale, inclusiv o alimentație bogată într-o substanță numită spermidină, care poate fi găsită într-o mulțime de alimente.

Spermidina poate fi găsită în forma sa naturală în toate organismele vii și este prezentă în principal în spermatozoizi, bacterii intestinale și alte celule.

Funcția sa principală este de a activa autofagia, procesul de curățare celulară.

Aceasta înseamnă că spermidina poate reduce presiunea arterială și poate îmbunătăți sănătatea inimii. În plus, este capabilă să prevină boli precum cancerul și diabetul.

Dar ceea ce a adus-o în atenția oamenilor de știință este capacitatea sa de a crește durata de viață.

Într-un studiu recent efectuat pe sute de oameni, participanții au fost supuși la trei diete diferite cu diferite niveluri de spermidină.

Acest studiu a stabilit că cei care consumau alimente care conțineau o cantitate mai mare de spermidină aveau un risc de moarte echivalent cu cel al persoanelor mai tinere cu șase ani.

Într-un alt studiu, cercetătorii au efectuat teste similare pe șoareci și au descoperit că cei care au primit substanța au trăit mai mult și au avut mai puține șanse să dezvolte fibroză hepatică și creșteri de cancer hepatic, chiar și atunci când erau predispuși să dezvolte aceste boli.

Un alt studiu a mai constatat că, cu cât nivelul de spermidină este mai scăzut, cu atât pierderile de memorie sunt mai mari.

Principala problemă a spermidinei este că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, corpul nostru își reduce producția, mai ales dacă nu respectăm o alimentație adecvată.

Alimentele care conțin spermidină sunt brânzeturile învechite (gouda, gorgonzola, parmezan, brânză gruyere, brânză de brie), carnea, somonul și ciupercile.

Fructele precum perele, cartofii fierți, mazărea, broccoli și conopida sunt o altă sursă excelentă de spermidină.

 

 Sursa

 




Categorii