Sfaturi utile

De ce te doare când faci dragoste. Cauze și soluții

 

 

 

 

Multe femei experimentează durere în timpul actului intim, iar cauzele sunt diverse și ar trebui să fie luate în seamă întotdeauna, înainte de a se transforma în niște probleme grave.

Chiar dacă ar trebui să producă întotdeauna plăcere, există momente în care multe femei se confruntă cu durere. Iată care sunt principalele cauze.

Specialiștii denumesc această durere apărută în timpul sau după o partidă amoroasă dispaneurie, iar aproximativ 30% dintre femei experimentează măcar o dată această durere.

Prima cauză a apariției dispaneuriei este faptul că nu ești suficient de excitată. Lipsa unui preludiu duce la o lipsă a lubrifierii naturale, ceea ce conduce la o durere în timpul partidei amoroasei. Pe lângă faptul că va fi dureros, ambii parteneri vor resimți o senzație neplăcutp. O soluție pentru a evita această soluție este un preludiu mai îndelungat, multă relaxare. În caz de nevoie, se poate folosi și un lubrifiant pe bază de apă.

A doua cauză care duce la dureri în timpul actului intim este stresul. Această stare poate ruina o partidă de amor și poate duce la o durere insuportabilă, atunci când corpul este foarte încordat. Un masaj de relaxare, niște lumânări parfumate și puțin vin pot face minuni în acest caz. Nu forțați lucrurile dacă simți că ești mult prea încordată.

Există și o a treia cauză care poate duce la o durere puternică în timpul unui act intim. Este vorba despre organul partenerului care poate fi prea mare. Sunt multe femei care se plâng de această situație. În combinație cu stresul și cu lipsa lubrifierii, un organ prea mare poate produce o durere insuportabilă pentru o femeie.

Ultima cauză care nu ar trebui neglijată de nicio femeie este o infecție. Vaginitele, candida și alte afecțiuni la nivelul vaginului pot conduce la dureri în timpul actului intim. Niște analize făcute de cel puțin două ori pe an sunt necesare pentru a stabili dacă totul este în regulă.

În cazul administrării unor medicamente, posibilitatea apariției Candidei este și mai mare. În cazul unor infecții, medicul poate recomanda ca și partenerul să ia tratament, iar partidele de amor să fie întrerupte pe durata tratamentului.

 

Sursa
Categorii