Sfaturi utile

De ce trebuie să împrăștiem sare în jurul casei noastre!

 

 

 

 

Vreme de secole, oamenii au folosit sarea pentru a menține curățenia casei. Ea nu este deloc toxică și din acest motiv este folosită pentru curățarea și dezinfectarea anumitor obiecte din gospodărie. Sarea este extrem de utilă și foarte ieftină.

Iată la ce ne poate fi de folos!

 

Ține furnicile la distanță

Sarea este soluția potrivită dacă vrei să ții furnicile la distanță, departe de dulapurile cu mâcare sau de ferestre. Pune puțină sare pe pervazurile geamurilor sau pe orice altă suprafață atacată în mod normal de furnici. Atunci când este aplicată în acest fel, sarea va diminua nivelul umidității din casă.

Folosește sarea pentru a poliza alama, argintul și cuprul

Dacă deții ornamente din cupru, alamă sau din argint, cu siguranță vei vrea să le cureți. Metalurile se degradează în timp, iar din această cauză vei avea nevoie de o metodă practică să le cureți. Sarea este cea mai simplă, ușoară și non-corozivă soluție a acestei probleme.

Prepară un amestec din sare și oțet și freacă bine obiectele, până când le vei face să strălucească din nou. Acest amestec va distruge orice pată sau murdărie.

Sare pentru curățarea geamurilor

Amestecă câteva lingurițe de sare în 2 litri de apă caldă, pentru a curăța geamurile și pentru a îndepărta petele dificile. Curăță bine ferestrele cu acest amestec, deoarece le va face să strălucească un timp îndelungat. De asemenea, preparatul este ideal și pentru curățarea geamurilor mașinii.

Desfundă țevile

Prepară un amestec din sare și apă caldă, după care toarnă-l în chiuvetă. Grăsimea acumulată pe țevi, va fi îndepărtată iar mirosul neplăcut va dispărea.

Reîntinerește-ți pielea!

Prepară o soluție din sare grunjoasă, ulei de măsline sau lavandă. Aplic-o pe întreaga suprafață a corpului și apoi clătește. Astfel vei îndepărta stratul de celule moarte de pe piele.

Culorile sunt din nou strălucitoare

Este soluția cea mai bună dacă vrei ca draperiile, covoarele sau țesăturile din casă să își recapete culoarea. Prepară o soluție concentrată de sare și apă, după care, cu ajutorul unei cârpe, curăță suprafața dorită. Petele imposibil de îndepărtat, și-au găsit de acum rezolvarea!

Remediu pentru dinți

Ori de câte ori ai o durere de dinți simți că niciun preparat din lume nu te poate ajuta. Greșit! Prepară o substanță salină, din 2 linguri de sare și 500 ml de apă, după care clătește bine cavitatea bucală. Crede-mă, are efecte incredibile și este un bun dezinfectant!

Albirea dinților și îngrijirea lor

Prepară un amestec din părți egale de bicarbonat de sodiu și sare grunjoasă. Folosește amestecul pentru perierea dinților de maxim 2 ori pe săptămână, pentru a nu-ți distruge smalțul!

Îmbunătățește spălarea hainelor

Folosește sare la ultima spălare, pentru a preveni ca hainele tale să intre la apă. sarea este foarte utilă, mai ales dacă îți usuci hainele la soare. Vei vedea că țesătura va rămâne moale și fără pete.

 

Sursa: Pentru Suflet
Categorii