Remedii naturiste

Deblocați nervul sciatic: faceți aceste două exerciții simple pentru a scăpa de durere

 

 

Deblocați nervul sciatic: faceți aceste două exerciții simple pentru a scăpa de durere

 

Cel mai mare nerv din corpul nostru este sciatic, iar ciupitul său este însoțit de durere severă, paralizie parțială temporară.

Unele sfaturi pe care le descriem în acest articol vă vor ajuta să scăpați rapid de durere atunci când nervul sciatic este ciupit.

De ce este inflamat nervul sciatic?

– constanta supraincarcare spinala;
– ridicarea de greutăţi;
– diabet;
– boli infecțioase (tuberculoză, bruceloză, herpes zoster);
– otrăvire cu droguri sau toxine;
– unele boli infecțioase și alergice;
– tulburări metabolice;
– scleroza multiplă;
– alcoolism.

Gimnastica terapeutică pentru a debloca nervul plexus sacral

Există mai multe modalități de relaxare a nervului sciatic.

Contraindicații pentru a exercita terapia:

 • exacerbarea și decompensarea bolilor cronice;
 • procese purulente;
 • temperatura corporală ridicată;
 • durere severă de-a lungul nervului.
 1. Întinzându-vă pe spate, armați în spatele capului. Ridicați-vă genunchiul la stomac, țineți-l. Extindeți piciorul, apoi faceți 8 repetări cu fiecare picior.
 2. Așezați-vă pe podea, puneți-vă mâinile lângă fese. Îndoiți-vă genunchii, alunecând-vă picioarele de-a lungul podelei. Repetați de mai multe ori.
 3. Întinzându-vă pe spate, îndoiți genunchii, împingeți ușor pelvisul în sus. Faceți 20 de repetări.
 4. Coborâți alternativ genunchii în lateral, întârziind timp de 5 secunde. Realizați mai multe repetări pentru fiecare parte.
 5. Situată pe partea dreaptă, piciorul stâng și mâna ridică puțin. Trageți genunchiul stâng în stomac, țineți-vă câteva secunde, îndreptați piciorul. Faceți câteva repetări, apoi porniți-vă partea stângă.
 6. Ridicați genunchii, puneți-vă mâinile în încuietori. Deschideți brațele în lateral, sprijinindu-vă înapoi. Efectuați exercițiul de 15 ori.
 7. Stați pe stomac, întindeți-vă brațele în lateral. În același timp, ridicați picioarele și brațele și încetiniți-le. Executați de 15 ori.
 8. Stând pe stomac, puneți palmele pe podea și împingeți pelvisul în sus, îndreptându-vă brațele. Rămâi în această poziție timp de 20 de secunde, scufundați la podea și repetați de 8 ori.
 9. Așezați-vă pe podea, îndoiți genunchii, cu mâinile în spatele capului. Curburați corpul alternativ în ambele direcții, timp de 3-5 secunde. Executați de 8 ori.
 10. Bazându-te pe genunchi, îndoiți și rotunjiți spatele inferior cu mișcări netede, faceți cel puțin 7 repetări.
 11. Ieșiți în genunchi, întindeți palma la călcâiul opus, schimbați mâinile. Faceți câteva repetări.
 12. Luați în genunchi, puneți o palmă pe podea. Îndreptați-vă cealaltă mână și trageți-o în sus. Efectuați 15 mișcări circulare cu mâna, schimbați mâinile.
 13. Ridicați-vă drept, înclinați-vă puțin înainte, coborând brațele drepte. Cu o mișcare ușoară, îndreptați-o, ușor arcuită în partea inferioară a spatelui și ridicând bărbia. Realizați mai multe repetări.

Yoga poate oferi o alternativă la terapia fizică pentru ischialgie. Cu abordarea corectă, yoga vă permite să vă relaxați bine mușchii.

Metode tradiționale de tratament

În tratamentul inflamației nervului sciatic în medicina tradițională sunt adesea folosite:

 • cartofi;
 • hrean cu cartofi;
 • ceai de portocale

Atunci când se utilizează cartofi de cartofi, inițial este necesar să se lubrifiaze spatele inferior cu ulei de floarea-soarelui, apoi se aplică un strat de cartofi rase amestecat cu kerosen pe partea de sus. În loc de kerosen, puteți folosi rădăcină de hrean mărunțită și o lingură de miere. Pe partea de sus a acestei comprese impune un strat de tifon și partea superioară acoperită cu o pungă de plastic. Îmbunătățirea stării va fi vizibilă după o oră și după câteva ore durerea va înceta să deranjeze pacientul.

Ceaiul de ceai este utilizat ca sedativ. Este făcută din coaja de portocală amestecată cu melisa. Trebuie să insiste cel puțin 10 minute. Pentru a spori efectul, puteți adăuga valerian și miere.

Puteți încălzi 300 de grame de miere folosind o baie de apă, se toarnă 50 de grame de alcool medicinal în el – și unguentul este gata. Tratamentul de ridiche neagră se realizează prin amestecarea rădăcinii rase cu miere, materia primă finită fiind utilizată prin aplicarea unguentului asupra pielii din zona nervului sciatic.

Nervul sciatic provine din coloana lombară și, trecând prin fese, se întinde până la picior. Prin urmare, durerea cu ciupirea sa se simte foarte puternic.

Ca regulă, termenul de „ciupire / ciupire a nervului sciatic” implică o pierdere a elasticității și a flexibilității mușchilor de pe suprafața posterioară a piciorului. Acest lucru este adesea asociat cu procesul de scurtare (rigiditate) a mușchilor legat de vârstă, care poate începe după 30-35 de ani.

Tratamentul tradițional implică diagnosticarea și prescrierea medicamentelor adecvate. Dar este mai bine să nu se limiteze la a lua doar analgezice. Crede-mă, dacă în timpul tratamentului veți efectua exerciții simple pentru întinderea mușchilor, veți uita în curând durerea.

Exerciții în captarea nervului sciatic

Exercițiile de întindere pot fi de mare ajutor, deoarece ajută la ameliorarea inflamației și, prin urmare, atenuarea durerii. Desigur, ele pot fi dificile, la fel și exercițiile încet, în timp ce expiră, cresc întinderea.

1. Stați pe o suprafață plană, îndoiți piciorul în care simțiți durerea și trageți-l ușor la umăr. Când vă simțiți întins, încercați să vă păstrați piciorul în această poziție timp de 30 de secunde. Extindeți-vă piciorul, stați puțin, faceți încă 2 seturi.

2. Înapoi în poziția în sus, îndoiți genunchii și le trageți ușor în piept, fără a vă lua pelvisul de pe podea. Tăiați picioarele, așa cum se arată în figură, și, cu brațele înfășurate în jurul piciorului dvs. sănătos, trageți. Țineți picioarele timp de 30 de secunde, eliberați-le și reveniți la poziția de pornire. Faceți încă 2 abordări.

Pinchiul nervului sciatic – un fenomen neplăcut în care nervul este fixat, începe să se inflame, ceea ce duce la dezvoltarea unui sindrom de durere puternică și mobilitate limitată. După îndepărtarea durerii și a principalelor simptome, este extrem de important să restabiliți activitatea normală în picioare, înapoi, pentru aceasta există complexe de exerciții pentru ciupirea nervului sciatic.

Gimnastica medicala va ajuta la restabilirea mobilitatii, imbunatatirea circulatiei sangelui si cresterea tonusului muscular, nu va subestima efectul sau pozitiv. În plus, unul dintre factorii care conduc la ciupirea nervului sciatic este lipsa activității fizice. Prin urmare, un curs de exercitare este, de asemenea, important, astfel încât boala nu se întoarce.

Pe lângă planul exercițiilor destul de conservatoare, există și alte metode aprobate de specialiști: yoga, qigong și alții. Cu toate acestea, acestea ar trebui efectuate numai sub supravegherea specialiștilor din aceste domenii, deoarece performanțele necorespunzătoare pot fi dăunătoare, exercițiile sunt destul de dificile. Prin urmare, se recomandă, în primul rând, să acordați atenție planului obișnuit de terapie pentru exerciții fizice.

În plus față de yoga și terapia de exerciții, unii oameni preferă clase în piscină. Apa creează mai mult sprijin, dar în același timp presiune, toate exercițiile în apă devin mult mai eficiente. Cu toate acestea, exercițiile în piscină trebuie să fie efectuate cu instrucțiuni, această metodă este recomandată să se aplice persoanelor care sunt altfel sănătoase.

De asemenea, merită să ne amintim că gimnastica izolată de terapia completă nu este suficient de eficientă atunci când nervul sciatic este ciupit. Acest tratament este în natura reabilitării, exercițiile de prindere în fesă și partea inferioară a spatelui sunt abordate exclusiv în stadiul final al tratamentului, atunci când funcțiile principale ale nervului sunt restaurate, inflamarea este eliminată.

În plus față de gimnastică, cursul tratamentului ar trebui să includă un masaj, de obicei efectuat de un specialist, care ia analgezice și alte mijloace. Numai cursul complet al terapiei este eficient în această boală la maxim.

Este important! Înainte de a începe exercițiile, trebuie să vă asigurați că nu există alte contraindicații pentru tipul de activitate fizică ales.

Set standard de exerciții

Exercițiile pentru durere la nivelul piciorului și a spatelui inferior, cauzate de ciupirea nervului sciatic, ar trebui să fie efectuate în fiecare zi, gimnastica ar trebui să fie dat cel puțin cincisprezece minute pe zi, în timp, durata sesiunii este crescută pentru o sarcină mai stabilă.

Dacă exercițiile provoacă o durere crescută, acestea ar trebui să fie efectuate cu o prudență și mai mare, puteți reduce puțin timpul de antrenament. De obicei, pentru a evita durerea, gimnastica de recuperare este prescrisă după un curs de analgezice.

Cursul de exerciții pentru prinderea nervului sciatic în partea inferioară a spatelui trebuie să includă mai întâi următoarele elemente. Fiecare exercițiu este sfătuit să efectueze de cinci ori, până la sfârșitul cursului este recomandat să meargă până la cincisprezece:

 1. Într-o poziție în picioare ar trebui să începeți să mergeți pe loc, ridicandu-vă genunchii la înălțime. Efectuați acest exercițiu neted, trebuie să începeți din cinci pași cu fiecare picior.
 2. În picioare, trebuie să stați în fața peretelui sau a peretelui, să vă sprijiniți de mâini, să începeți să vă mișcați picioarele în lateral și înapoi.
 3. E drept, începeți să efectuați trunchiul. Începerea ar trebui să fie cu coturi la dreapta și la stânga, în absența semnelor de durere, începe să se aplece înainte.
 4. Întinzându-vă pe spate, trebuie să vă îndreptați picioarele și să începeți să vă trageți șosetele cât mai mult posibil. Apoi, în aceeași poziție, este necesar să efectuați mișcări circulare cu piciorul în sensul acelor de ceasornic, ca în cazul în care trageți un cerc cu degetele piciorului.
 5. Întinzându-vă pe spate, trebuie să vă îndoiți genunchii și să încercați să vă mutați picioarele în fiecare parte. Apoi, în aceeași poziție, este necesar să îndreptați picioarele la rândul lor la genunchi, încercând să le mențineți în greutate.
 6. Situată pe partea dvs., trebuie să îndoiți piciorul inferior la genunchi, trageți piciorul superior spre înainte. Apoi, în aceeași poziție, piciorul superior trebuie retras. Exercitarea se face pe fiecare parte, apoi de mai multe ori pentru a trage ambele picioare la piept.
 7. Stând pe toate patru, trebuie să strângeți fiecare picior la piept la rândul său, apoi îndreptați-l înapoi. Nu trebuie să te ajuți cu mâinile, prima dată când nu funcționează, este normal.

Este important! Pentru a efectua exercițiile a fost cea mai confortabilă și corectă, ar trebui să fie angajat pe un covor special.

Acesta este setul principal de exerciții. Înainte de a începe, este recomandat să se consulte un doctor, în unele cazuri cursul terapiei de exerciții fizice este ales individual, dacă în plus față de ciupirea nervului sciatic există și alte încălcări.

 Sursa
Categorii