Retete de Mancaruri

Deliciu extraordinar pentru toată familia. Aripioare de pui cu orez, la cuptor

 

 

Deliciu extraordinar pentru toată familia. Aripioare de pui cu orez, la cuptor

 

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă extraordinară de aripioare de pui cu orez la cuptor. Veți obține un prânz sățios, gustos și aromat, perfect pentru a fi servit într-o zi de weekend alături de familia dragă. Chiar dacă este pregătit din cele mai banale ingrediente, obțineți un deliciu cu un gust ispititor și aroma irezistibilă. Încercați, testați și serviți cu mare plăcere alături de o salată de vară sau niște castraveți murați.

 

Ingrediente:

– 700 g aripi de pui

– 1-2 lingurițe de condimente preferate

– 1 linguriță rasă de sare

– 2-3 linguri de ulei vegetal

– 350 g de orez

– 700 ml de apă

– 1/2 linguriță de sare

– piper negru măcinat după gust

– 1 morcov

– 4-5 căței de usturoi

– 2 frunze de dafin

– mărar după gust

 

Mod de preparare:

1. Pregătiți carnea: spălați bine aripioarele de pui, îndepărtați capetele acestora și tăiați-le în jumătate. Puneți carnea într-un bol, potriviți-o cu sare, condimente și turnați uleiul vegetal. Amestecați. Acoperiți bolul cu un fragment de folie alimentară și lăsați-l pentru 30 de minute să se macereze.

2. Pregătiți orezul: curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare sau cea coreeană. Curățați ceapa, spălați-o și tăiați-o cuburi. Spălați bine orezul, apoi opăriți-l.

3. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se va înmuia. Apoi adăugați morcovul ras. Amestecați și prăjiți legumele, timp de aproximativ 1-2 minute.

4. Adăugați orezul în tigaia cu legume. Amestecați ingredientele și potriviți-le cu sare și piper negru după gust. Iar amestecați ingredientele, apoi opriți focul.

5. Luați o formă de copt termorezistentă, ungeți-o cu ulei vegetal, folosind pensula de silicon.

6. Puneți în formă orezul, răspândiți-l și uniformizați-l. Apoi turnați apă în forma cu orez. Așezați aripioarele marinate peste orez.

7. Curățați usturoiul și răspândiți-l peste carne. Puneți frunzele de dafin și acoperiți bolul cu folie de aluminiu.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru 60 de minute. Apoi îndepărtați folia de aluminiu și mai coaceți deliciul timp de 30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Spălați mărarul. Decorați deliciul apetisant cu fire de mărar.

 

Poftă bună!

 




Categorii