Remedii naturiste

Dermatologii au explicat cauza ciupercii unghiilor (și cum să o remediezi)

 

 

Dermatologii au explicat cauza ciupercii unghiilor (și cum să o remediezi)

 

 

Tu sau cineva drag suferiți de ciuperca unghiilor? Este o problemă obișnuită care se poate întâmpla oricui, dar există câteva persoane care prezintă un risc mai mare decât altele. Știați că vârsta, sănătatea și stilul dvs. de viață pot juca un rol în faptul că veți dezvolta aceste colorații galbene, inestetice și îngroșate?

CE CAUZEAZĂ CIUPERCA UNGHIEI?

Organismele mici, microscopice numite ciuperci provoacă o infecție în unghie care se înmulțește.

Acestea se mai pot lua și prin contactul pielii sănătoase cu pielea unei persoane contaminată. Locuri precum vestiare, saune sau o terasă la piscină sunt, de asemenea, încărcate cu ciuperci, deoarece lor le place să locuiască în zone umede. Mersul desculț pe marginea unei piscine publice poate fi un alt mojloc pentru a introduce ciuperci în unghii.

Puteți lua această infecție dintr-o unghieră pe care a folosit-o și altcineva, sau chiar dintr-un prosop de baie. Un alt lucru bun de luat în considerare este că puteți dezvolta această ciupercă chiar dacă nu ați fost în contact cu o persoană care o are. Picioarele cuiva care poartă des șosete și pantofi sunt supuse în mod regulat la umezeală din transpirație și este ușor ca ciupercile să prospere într-un astfel de mediu.

Cum ajunge ciuperca de la piele la unghie? Iată câteva modalități de luat în considerare:

-Tăieturi sau abraziuni care înconjoară zona de lângă unghii
-Crăpături sau tăieturi în unghie
-Un spațiu deschis între deget și unghie
Sub unghie este bine și cald, iar Infecția își poate stabili reședința acolo, deoarece este terenul de reproducere perfect pentru a trăi și a prospera. Odată ce începe să crească aici, se va răspândi cu rapiditate în alte zone ale corpului.

Când infecția este la început, este mai ușor de eliminat, deoarece se află lângă suprafața unghiei. Însă, pe măsură ce ciupercile continuă să se răspândească, devine mult mai complicat.

PREVENIREA APARIȚIEI CIUPERCILOR PE UNGHII

Prevenirea este cheia pentru a menține la distanță o ciupercă a unghiilor. Făcând următoarele lucruri, puteți reduce riscul de a dezvolta o astfel de afecțiune.

-Spălați-vă picioarele în fiecare zi. E bine să le spălați de mai multe ori pe zi dacă sunt predispuse la transpirație excesivă.
-Spălați-vă frecvent mâinile, mai ales după ce v-ați atins picioarele.
-Purtați pantofi care să permită picioarelor să respire, astfel încât să nu se acumuleze umezeală în interiorul încălțămintei.
-Purtați întotdeauna pantofi în vestiare, la piscină și saune.
-Evitați să folosiți unghii artificiale și să mergeți la saloane publice pentru astfel de tratamente.
-Nu aplicați ojă pe unghiile de la picioare, deoarece captează bacteriile.
-Nu păstrați pantofii vechi care miros urât și care au tălpile tocite.
-Cumpărați șosete absorbante de transpirație care vă pot menține picioarele uscate sau schimbați șosetele de câteva ori în fiecare zi pentru a preveni acumularea de umiditate.
-Tăiați-vă unghiile drept.
-Eliminați toate zonele îngroșate ale unghiilor înainte de a deveni imposibil de tăiat.
-Curățați întotdeauna toate ustensilele de tăiere a unghiilor de la picioare cu apă și săpun după fiecare utilizare.

REMEDII PRINCIPALE ȘI TRATAMENTE PENTRU CIUPERCA UNGHIEI

Nu fiecare caz de ciupercă necesită o vizită la medic. Există multe tratamente pe care le puteți face acasă pentru a face față situației. Iată cele mai frecvente tratamente.

1. ULEIUL DE ARBORE DE CEAI

Asigurați-vă că utilizați un ulei esențial pur de arbore de ceai 100%. Frecați unghia direct cu uleiul și lăsați-o să se usuce înainte de a vă pune șosete sau pantofi. Repetați des aplicarea deoarece acest ulei este cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și antibacteriene.

2. EXTRACT DE FRUNZE DE MĂSLIN

Aplicați extract de frunze de măslin direct pe unghie și permiteți-i să acționeze. Are un compus numit oleuropeină care poate ajuta la eliminarea toxinelor.

3. LISTERINE

Știați că Listerine a fost creat pentru prima dată în anii 1800 pentru a menține operațiile curate? A fost inventat de Dr. Joseph Lawrence, care dorea să ajute la controlul germenilor atunci când făcea proceduri chirurgicale la clinica sa.

După unele încercări și erori, au constatat că ar face și minuni asupra bacteriilor gurii. Înainte era nevoie de o rețetă pentru a putea obține Listerine. Astăzi, nu aveți nevoie de o rețetă pentru acest remediu, iar o înmuiere a piciorului în această infuzie puternică este exact ceea ce aveți nevoie pentru a scăpa de ciuperca urâtă. Diluați listerine în apă caldă și înmuiați-vă picioarele timp de până la 15 minute.

7. OȚET DE MERE

Puteți folosi oțet pentru gătit și curățat casa, dar știați că funcționează excelent și pentru a scăpa de ciuperci? Într-un lighean se pune o treime de oțet la două treimi apă. Se recomandă utilizarea apei calde, deoarece ajută la deschiderea porilor și permite amestecului să pătrundă în zona cu problemw. Înmuiați picioarele aproximativ 20 de minute în fiecare zi până când vedeți o îmbunătățire.

 
Categorii