Torturi

Desertul cu cremă de brînză care îți va lăsa gura apă! E perfect… Cheesecake cu vișine și coacăze

 

 

Desertul cu cremă de brînză care îți va lăsa gura apă! E perfect… Cheesecake cu vișine și coacăze

 

 

Este un desert foarte delicat, aspectuos și cu o aromă încântătoare, care o să vă îmbogățească masa dvs de sărbătoare. Pe lângă faptul că este nemaipomenit de gustoasă , această prăjitură are un aspect de care o să îndrăgostiți de la prima vedere. Odată ce veți savura acest cheesecake, va rămâne în memorie pentru totdeauna.

Ingrediente:

200 g Biscuiți
50 g Zahăr
110 g Unt topit
1 kg Cremă de brînză
3 linguri Făină
5 bucăți Ouă
80 ml Frișcă
1 lingură Coajă de lămâie
1 linguriță Esență de vanilie
350 g Zahăr pudră
100 g Vișine proaspete sau congelate
100 g Coacăză congelată
3 linguri Amidon de porumb
50 ml Apă

Mod de preparare:

  1. Mărunțiți biscuiții într-un robot de bucătărie și amestecați-i cu untul topit și 50 g. zahăr. Puneți biscuiții într-o tavă detașabilă (diametrul 24 cm) tapetată cu hârtie de copt, astfel încât să aveți bordurile de circa 2 cm și dați tava în frigider pentru 15 minute.
  2. Într-un bol mixați crema de brânză cu făina, apoi treptat încorporați și 250 g. zahăr pudră. Adăugați ouăle pe rând, mixând după fiecare circa 30 de secunde. Încoporați esența de vanilie, coaja de lămâie rasă și frișca.
  3. Turnați amestecul obținut peste stratul de biscuiți și dați tava în cuptoul preîncălzit la temperatura de 170°C, timp de 40 de minute.
  4. Într-o cratiță puneți vișinele, coacăza, apa și lăsați să se gătească la foc mediu timp de 5-8 minute.
  5. Strecurați fructele de zeama pe care au lăsat-o. Cerneți 100 g. zahăr pudră peste zeama fructelor și amestecați cu un tel, apoi cerneți amidonul și amestecați rapid să nu se formeze cocoloașe.
  6. Fierbeți amestecul obținut la foc mic, amestecând în continuu, până capătă consistența unei budinci. Turnați budinca obținută peste fructe și amestecați atent. Puneți budinca de fructe peste stratul de brânză și nivelați-l.
  7. Savurați cu plăcere!

Pofta buna!
Categorii