Flori si gradina

Discopatia cervicala se vindeca total cu frunza de brusture. Pune frunza pe locul dureros și scapă de reumatism și dureri articulare. Garantat 100% !

 

 

 

 

Brusture dulce poate fi intalnit pe intreg teritoriul tarii, mai des creste pe malurile raurilor si paraelor, in locuri umede, in santuri si liziere.
Brusture dulce mai poate fi vazut în apropierea gunoistilor de balegar, în jurul izvoarelor, uneori în zone de campie.
Brusture dulce creşte de la începutul lunii martie până la sfârşitul lunii octombrie.
Pe întreaga perioadă de vegetaţie se recoltează rădăcinile, efectul lor maxim se atinge dacă sau recoltat înainte de perioada de înflorire.
Frunzele se utilizează la comprese.
Boli în care se utilizează: Ceaiurile se utilizează în caz de febră, insuficienţă respiratorie, artrită, epilepsie, astm.
Comprese se folosesc în caz de luxaţii, entoarse, picioare rănite de mult umblat, arsuri, leziuni ulceroase, canceroase, plăgi usturătoare.

Ceaiul – o lingură rasă de rădăcini de brusture se pune peste noapte la macerat în 1/4 litru de apă, se încălzeşte dimineaţa şi se strecoară.

Comprese – frunzele proaspete sunt spălate, zdrobite şi aplicate sub forma de comprese, care se înoiesc zilnic.

In randurile care urmeaza va prezint un tratament naturist cu ajutorul caruia m-am vindecat, dupa lungi suferinte, de discopatie cervicala. Se ia o frunza de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creste din primavara si pana toamna pe toate santurile, pe maluri de rauri si de paraie, pe sub umbra umeda, de paduri. Frunza proaspat culeasa se pune seara inainte de culcare sa stea 10-15 minute in spirt medicinal (albastru), pana cand se impregneaza bine.

Se pune pe ceafa o panza subtire, peste care se aplica frunza bine scursa, peste ea se adauga o alta panza si se fixeaza bine pe ceafa. Se poate fixa si cu un batic legat la spate pentru ca frunza sa nu alunece. Se tine pana dimineata.

Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4-6 zile la rand. Eu am facut acest tratament toamna, iar dupa prima noapte am putut sa-mi misc capul fara sa mai ametesc, iar frunza era subtire ca o foita de tigara. Noaptea am simtit cum efectiv ceva imi tragea boala din ceafa. Dupa sase zile eram ca nou-nascuta, nu mai aveam nici un fel de problema, nici ameteli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani si n-am mai avut nevoie sa merg nici macar la control medical.

Acest tratament este bun si pentru spondiloza lombara si pentru reumatism.

Am marea rugaminte sa publicati aceasta reteta deoarece este la indemana oricui.

Nici nu va puteti inchipui cata lume sufera de spondiloza si cat de cumplite sunt efectele ei asupra starii sufletesti a bolnavului.

 

Sursa: Plante Medicinale Orice,de oriunde……
Categorii