Doar 20 de minute de stat la cuptor si te vei delecta cu un pranz copios – Conopida carbonara
Ingrediente:
500 g
Conopidă
1 l
Apă
10 g
Sare
150 g
Piept de curcan
1 bucată
Ceapă
20 g
Unt
5 g
Sare
3 g
Piper negru
pentru sos
300 g
Smântână
120 g
Parmezan
1 bucată
Ouă
5 g
Sare
3 g
Piper negru
Mod de preparare:
Puneți conopida la fiert pentru 5 min în 1 l de apă cu 10 g de sare. După ce a fiert, o puneți în tava de copt (cu dimensiunile de 15 x 15 cm);
Puneți untul la topit într-o tigaie încinsă. Adăugați ceapa tocată și o căliți în untul topit. După ce s-a rumenit destul, adăugați pieptul de curcan feliat cuburi și îl gătiți. După ce s-a gătit, asezonați cu sare și piper.Transferați carnea în tavă, peste conopidă și repartizați uniform;
Într-un bol amestecați smântâna cu parmezanul, 1 ou, sare și piper. Turnați amestecul peste compoziția din tavă;
Feliați baconul pătrățele și îl puneți deasupra. Peste el, presărați cu ceapă verde. Dați tava la cuptor pentru 20 minute la 170℃;