Remedii naturiste

Lapte cu ceapă – remediu folosit de bunici pentru a scăpa de răceală

 

 

Lapte cu ceapă – remediu folosit de bunici pentru a scăpa de răceală

 

Raceala si gripa sunt adesea insotite de tuse. Daca aceste doua afectiuni nu sunt tratate, se pot transforma in bronsita si penumonie. Daca nu doresti sa iei antibiotice, incearca acest remediu natural.

Un pahar de lapte cu ceapa poate fi foarte eficient. Acest „sirop de tuse” natural indeparteaza mucusul si iritatia mai eficient decat produsele farmaceutice. Trebuie insa sa-l consumi imediat ce observi primele simptome.

Beneficiile laptelui cu ceapa

Ceapa contine substante volatile cu puternic efect antiviral si ajuta la intarirea sistemului imunitar slabit.

Laptele calmeaza membrana mucoasa a gatului, indeparteaza senzatia de mancarime si calmeaza tusea uscata. Aceasta bautura fierbinte relaxeaza bronhiile.

In lapte se mai poate adauga miere si unt.

Exista mai multe moduri prin care se poate prepara o bautura medicinale. Fiecare bautura are rolul de a calma anumite simptome.

Lapte cu ceapa pentru tuse uscata

Ingrediente:

  • 1 litru lapte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri miere, 2 linguri unt
  • Un praf de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:

Curatam ceapa si o taiem in 4. Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand fierbe, adaugam ceapa si o gatim timp de 5 minute impreuna cu untul si bicarbonatul de sodiu.

Lasam apoi laptele sa se raceasca si adaugam mierea de albine. Bem lichidul obtinut in portii mici pe tot parcursul zilei. Pastram o ceasca cu lapte pentru a o consuma seara, insa inainte o incalzim.

Lapte cu ceapa pentru accese puternice de tuse

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa mare
  • 1 frunza de salvie

Mod de preparare:

Fierbem ceapa si frunza de salvie in lapte pana se inmoaie. Dam apoi totul printr-un blender. Consumam amestecul rezultat in doze mici, pe tot parcursul zilei. Daca tusea este foarte puternica, bem jumatate din cantitatea obtinuta inainte de culcare.

Sirop de tuse din lapte si ceapa

Ingrediente:

  • 1 litru de lapte
  • 10 cepe mici
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura de miere

Mod de preparare:

Curatam usturoiul si ceapa si le taiem in bucati mari. Adaugam ceapa si usturoiul in laptele care fierbe si gatim pana cand ceapa se inmoaie. Scurgem lichidul si-l lasam sa se raceasca.

Adaugam o lingura de miere in laptele rece. Consumam cate 2 linguri de lapte de 3-4 ori pe zi.

Persoanele cu probleme gastro-intestinale, boli de ficat, alergii la ingredientele date sau diabet ar trebui sa evite aceste bauturi.

 

 Sursă




Categorii