Inedit

Două cuvinte magice îți poți salva o căsnicie!

 

 

Ați putea crede că două cuvinte vă pot salva căsnicia?

S-ar părea că viața în doi pentru unele cupluri nu mai este aproape deloc ușoară, multe dintre ele nereușind să-și explice de ce.

Ne punem întrebarea dacă o căsătorie poate fi salvată cu ajutorul a două cuvinte.  Bineînțeles că avem un răspuns negativ. Armonia în doi necesită un angajament susținut și menținut.

Totuși, două cuvinte pot face diferența: pasiunea și compasiunea.

Compasiunea este capacitatea de a te pune în locul celuilalt și de a simți ceea ce respectivul simte.

Loading...

Acest lucru presupune să-ți imaginezi ce este în sufletul celuilalt și să-ți pui câteva întrebări:

– Cum m-aș simți să fiu în condiția în care se află acea persoană;

– Cum ar fi viața dacă aș trăi cu el sau ea;

– Cum ar fi viața dacă aș crește într-un cămin în care crește cineva cu părinții lor;

– Cum ar fi viața cu experiențele trăite de fiecare persoană.

Să recunoaștem faptul că rar ne punem asemenea întrebări în propriul mariaj. În cea mai mare parte, analizăm ce ne oferă sau nu celălalt și foarte rar încercăm să ne punem în locul partenerului nostru.

Acesta este prețul pe care-l avem de plătit pentru a rămâne legați unul de altul, dar și pentru a păstra pasiunea pe termen lung într-o relație.

Când apar conflicte/dispute/critici între parteneri, unul cedează emotional și se retrage, ca să evite conflictul. Asistăm de fapt la împietrirea inimii lui. Acea ființă se simte neînțeleasă, neglijată. De aici tendința de a se închide în sine. În aceste momente, este evident că pasiunea dispare puțin câte puțin.

Pasiunea nu poate fi definită fără să nu cădem în exagerări!

Hollywood-ul ne propune adesea o pasiune violentă și efemeră care deformează realitatea dragostei.

La modul cel mai simplu, pasiunea se definește ca exprimarea unei emoții intense. Este dragostea intensă și susținută. Dragostea care se menține pe firul unui angajament pe termen lung, manifestarea unei profunde pasiuni. Nu este ca un simplu foc de paie…

În latină, pasiunea semnifică suferință. În orice relație amoroasă, există o parte de suferință. Pentru că nu putem rămâne indiferenți. Ceea ce unul ne spune, ne afectează.

Iată de ce riscul de a ne împietri rămâne. O inimă împietrită pierde din capacitatea sa de a dovedi sentimente bune. Tandrețea face loc frustrării și complicitatea mâniei.

Avem vreo soluție?

Da, compasiunea! Ea vine din aceeași tulpină latină ca și pasiunea. De această data semnifică a suferi împreună. Nu există niciodată pasiune fără compasiune.

De aceea, ar trebui să ne străduim să:

– căutăm să-l înțelegem mai mult pe celălalt decât să fim noi înțeleși;

– să ascultăm în loc să ne facem auziți;

– să iubim în loc să căutăm să fim iubiți;

Urmează acum să ne punem și alte întrebări

Există ceva mai frumos în viață decât un cuplu tânăr, îndragostit? Este ceva mai frumos decât o dragoste care abia se înfiripă?

Cred că nu vă vină să credeți. Da, este spectacolul oferit de un barbat în vârstă și o femeie tot în vârstă care își sfârșesc zilele pe același drum. Mâinile lor, deși noduroase, se unesc mereu și mereu.

Fețele lor sunt brăzdate de riduri, dar inimile rămân pline de dragoste și afecțiune. Inimile lor sunt obosite, dar destul de puternice pentru a putea iubi încă și a avea grijă unul de altul, indiferent de situație.

 

Sursa: Secretele.com
Categorii