Aperitive si Gustari

Dovlecei copți cu brânză, la cuptor. Ușor, rapid și perfect pentru o cină ușoară sau un prânz simplu. Aveți nevoie de dovlecei, ouă, mozzarella și un praf de pătrunjel

 

 

Dovlecei copți cu brânză, la cuptor. Ușor, rapid și perfect pentru o cină ușoară sau un prânz simplu. Aveți nevoie de dovlecei, ouă, mozzarella și un praf de pătrunjel

 

Ingrediente:

  • 1 dovlecel
  • 3 ouă
  • brânză mozzarella
  • parmezan
  • sare
  • paprika
  • piper negru
  • oregano

 

Mod de preparare:

Spăl dovleceii, nu-i curăț de coajă și îi tai în felii subțiri, de aproximativ 0,5 cm grosime.

Adaug puțină sare pe fiecare felie și o presar cu piper negru pe ambele părți, doar puțin, câte un vârf de cuțit pe fiecare parte.

Apoi, pregătesc panerea. Iau o jumătate de cană de pesmet, o jumătate de cană de făină, adaug o jumătate de linguriță de oregano și boia de ardei, puțină sare și piper negru.

Separat, bat trei ouă mari, adaug o jumătate de cană de parmezan ras și puțină mozzarella, tot o jumătate de cană. Amestec totul.

Mai întâi tavelesc fiecare felie de dovlecel printr-un amestec de făină și pesmet.

Apoi în amestecul de ouă și apoi din nou în pesmetul cu brânză.

Am întins totul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt sau unsă ușor cu ulei.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 230 de grade timp de aproximativ 15-20 de minute, până când brânza se topește și capătă o culoare aurie.

Și gata, o gustare ușoară, aromată și crocantă este gata! Chiar și cei cărora nu le plac dovleceii cer mai mult.

 

Poftă bună!

 

 Sursa




Categorii