Flori si gradina

Dudele au proprietăți uimitoare – pot vindeca diabetul și hipertensiunea arterială, colesterolului ridicat, durerile musculare si articulare!

 

 

Dudele au proprietăți uimitoare – pot vindeca diabetul și hipertensiunea arterială, colesterolului ridicat, durerile musculare si articulare!

 

Ca multe alte fructe utilizate in scopuri industriale, dudele albe nu sunt cunoscute pentru pentru proprietatile lor medicinale. Totusi, acestea sunt extrem de benefice in tratamentul multo boli grave precum boli de inima, diabet si chiar cancer.

Aceste fructe minunate s-au dovedit a fi foarte utile in tratarea diabetului, hipertensiunii arteriale, colesterolului ridicat, racelilor, durerilor musculare si articulare, artritei, consitpatitiei, tiuitului in urechi, ametelilor, caderii parului si gripei.

Dudele albe incetinesc absorbtia zaharului in sange si astfel te ajuta sa controlezi diabetul. In plus, sunt bogate in acizi organici, vitamina C, pectina, fibre, caroten, etc. Acesti nutrienti pot trata eficient amigdalita, tusea, febra, diareea, durerile de cap si inflamatia.

De asemenea, dudele albe contin antioxidanti care pot reduce semnificativ colesterolul, iar consumate pe termen lung pot preveni si trata bolile de inima. Conform cercetatorilor, dudele albe sunt bogate in resevratrol, un fenol care poate trata in mod eficient diverse tipuri de cancer si boli de inima.

Aceste fructe mici au capacitatea de a elimina excesul de zahar din fluxul sangvin si de a ajuta organismul sa proceseze zaharul. De asemenea, pot preveni salturile de zahar dupa masa la persoanele care sufera de diabet.

Dudele sunt o sursa importanta de fibre, de aceea sustin sanatatea digestiva si accelereaza tranzitul intestinal, prevenind instalarea costipatiei si balonarii. Consumand dude albe in mod regulat, sanatatea inimii se va imbunatati, iar nivelul de colesterol se va regla.

De asemenea, dudele contin fier, un mineral ce stimuleaza productia celulelor rosii. Ceea ce inseamna ca va ajunge mai mult oxigen la tesuturi si la alte organe din corp.

 

 Sursă
Categorii