Bauturi

Efectele miraculoase ale siropului de muguri de brad, tratament pentru o mulțime de afecțiuni

 

 

Efectele miraculoase ale siropului de muguri de brad, tratament pentru o mulțime de afecțiuni

 

Mugurii de brad sunt un adevărat izvor de sănătate pentru corp, efectele terapeutice ale siropului de brad fiind îndelung lăudate şi multiple: antiseptice, antiinflamatoare, sedative, diuretice, astringente, cicatrizante, antidiareice, antireumatice, vitaminizante. Afla si tu care sunt beneficiile siropului de brad pentru sănătate din acest articol.

Beneficiile pentru sănătate ale siropului de brad:

Bolile respiratorii

Siropul de brad este indicat în tratarea afecţiunilor laringelui, a traheei şi calmează tusea. De asemenea, el aduce beneficii în caz de bronşită, astm bronşic şi tuberculoză.

Astfel, se iau zilnic 6-10 linguriţe de sirop de brad preparat la rece în miere. Acest preparat are efecte dezinfectante, calmante şi ajută la regenerarea ţesuturilor lezate de infecţii. Suplimentar, se face gargară cu două linguriţe de tinctură de muguri de brad diluate într-un sfert de pahar de apă.

De altfel, nu întâmplător, pădurile de brad reprezintă un mediu ideal, în care se amenajează sanatoriile pentru refacerea sănătăţii pacienţilor cu afecţiuni respiratorii.

 Anemie

Mugurii de brad au efecte vitaminizante, stimulează şi reglează metabolismul, având efecte regenerante miraculoase. Tratamentul se adresează în mod special copiilor, care sunt foarte receptivi la preparatele obţinute din ţesuturile vegetale tinere.

Se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau câte 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad obţinut în miere, înainte de fiecare masă principală.

 Probleme digestive

Preparatele din muguri şi cetină de brad au efecte benefice, fiind utile în gastroenterite, litiază biliară, crampe abdominale, infecţii intestinale, colite de fermentaţie, vome, diaree, balonări, parazitoze şi lipsa poftei de mâncare.

Luat cu 10-15 minute înainte de masă (câte două linguriţe), acest remediu are efecte excelente de stimulare a digestiei.

 Afecţiunile renale

Bolile renale se tratează cu ceaiuri sau sirop de brad, mai ales dacă este vorba de infecţii sau inflamaţii renale, cistite sau nefrite.

 Anorexie

Înainte de fiecare masă se bea o jumătate de pahar în care adaugi 2 linguri de sirop şi apă minerală.

 Eficient in caz de gastroenterită

Tinctura de muguri de brad administrată după metoda descrisă în cele ce urmează are efecte antiinflamatoare, antiinfecţioase şi cicatrizante.

Astfel, se înmoaie o bucăţică de pâine într-o linguriţă de tinctură de muguri de brad şi se înghite pe stomacul gol. Se iau patru asemenea doze zilnic, timp de două săptămâni.

Oboseală intelectuală

În acest caz, se iau câteva linguriţe de sirop de brad pe stomacul gol. Acest preparat natural redresează rapid valorile glicemiei şi reglează activitatea nervoasă, având un efect tonic şi reconfortant foarte intens.

 Cicatrizarea rănilor

Se aplică pe locul afectat tinctură din muguri de pin. Se va curăţa locul înainte cu un tampon de vată înmuiat în preparat, după care se va picura tinctura direct din sticluţă pe rană, lăsând să se formeze pe zona tratată o peliculă cicatrizantă din răşina pe care o conţine tinctura.

 

Sursa
Categorii