Flori si gradina

Eucalipt beneficii – efecte pentru sănătate. Un real ajutor în afecțiunile respiratorii și un antisepctic natural, utilizat pentru durerilor de cap

 

 

Eucalipt beneficii – efecte pentru sănătate. Un real ajutor în afecțiunile respiratorii și un antisepctic natural, utilizat pentru durerilor de cap

 

Eucaliptul face parte din familia Myrtaceae si este un arbust sau arbor. Există mai mult de 600 de specii diferite de eucalipt, majoritatea originare din Australia și Indonezia. Numele său a fost dat eucaliptului în 1788 de către un botanist francez. Eucaliptul este un copac cu creștere rapidă, care dezvoltă o coroană densă. Eucaliptul are multe de oferit pentru sănătate.

În plus, impresionează prin culoarea lui, adesea albastră și nu numai că oferă o imagine frumoasă, ci are și un parfum unic.

Casa reală a eucaliptului este Indonezia și Australia. Copacii și arbuștii verzi cresc foarte repede și dezvoltă o coroană densă. Cel mai mare dintre aceste exemplare, are o înălțime de 97 de metri, un trunchi cu un diametru de 20 de metri și este situat în Tasmania. În fiecare an, eucaliptul crește, la fel și coaja. Florile de eucalipt sunt compuse și înconjurate de o capsulă. Florile pot conține până la 150 de stamine, care sunt fie roșii, albe sau galbene, în funcție de speciile de eucalipt.

Uleiurile conținute în arborele de eucalipt sunt ușor combustibile și pot crește riscul unui incendiu forestier. În plus, în special copacii mari și bătrâni aruncă deseori ramuri întregi. Dacă se află în cantități mari pe teren, acestea se aprind foarte ușor și au un timp de ardere extrem de lung datorită uleiului conținut. Întrucât, în același timp, într-un incendiu, capsulele de semințe de eucalipt se descompun, riscul de incendiu este din nou consolidat. Eucaliptul în sine, in cazul unui incendiu poate supraviețui fără alte daune.

Ingrediente active in eucalipt

Foarte eficiente sunt frunzele sale, care conțin o mare parte a uleiurilor esențiale. Principalul ingredient al acestui ulei se numește cineol. Dar, de asemenea, sunt incluse taninurile, elagitaninele și flavonoidele. Datorită uleiurilor esențiale, eucaliptul este un remediu natural pentru bolile respiratorii, prin care simptomele pot fi atenuate rapid sau complet eliminate.

Efectul eucaliptului

Eucaliptul asigură activarea și creșterea așa-numitei cilii, ceea ce facilitează expulzarea și îndepărtarea mucusului și, în final, eliberează tractul respirator. Sentimentul de a avea un nas desfundat în timpul unei răceli este, de asemenea, datorită eucaliptului, deoarece stimulează și receptorii din nas. Remediul natural poate face mult mai mult, deoarece, în plus față de efectul liniștitor, eucaliptul este, de asemenea, antiinflamator și are un efect antibacterian.

Eucaliptul, sub orice formă, are întotdeauna un efect de răcire la început. Prin urmare, poate fi utilizat extern pentru ameliorarea durerilor de cap. Chiar și cu dureri ale articulațiilor, eucaliptul este foarte util, deoarece, în plus față de efectul de răcire, are și un efect antiinflamator asupra numeroaselor probleme articulare. În prim plan, totuși, este efectul anticonvulsivant și expectorant.

Efectele adverse ale eucaliptului

Eucaliptul poate provoca, de asemenea, efecte secundare în unele cazuri. Acest lucru se datorează, în general, faptului că enzimele sunt stimulate în ficat, care sunt responsabile de degradarea substanțelor străine. Prin urmare, produsul nu trebuie luat în același timp cu alte medicamente. Deoarece uleiurile esențiale de eucalipt sunt foarte intense, acestea nu trebuie utilizate la sugari sau copiii mici. Ele pot irita puternic membranele mucoase încă foarte sensibile.

Stimularea unor enzime hepatice ar trebui, de asemenea, să elimine beneficiile eucaliptului, in cazul in care suferiti de afecțiuni hepatice, probleme biliare sau antecedente de disconfort gastro-intestinal. Dacă consumati eucalipt în cantități prea mari, poate provoca disconfort, cum ar fi greața, diaree și vărsături. Pe de altă parte, erupțiile pot apărea dacă este folosit prea mult și prea intens în exterior.

Beneficiile eucaliptului:

  1. Proprietăți Antiseptice: Eucaliptul este folosit adesea în produsele antiseptice datorită proprietăților sale antimicrobiene puternice. Acesta poate ajuta la curățarea rănilor și la prevenirea infecțiilor.
  2. Beneficii Respiratorii: Uleiul de eucalipt este cunoscut pentru capacitatea sa de a ajuta la eliberarea căilor respiratorii. Este adesea folosit în tratamentele pentru răceală și gripă, astm și alte afecțiuni respiratorii.
  3. Alinare a Durerilor: Datorită proprietăților sale analgezice, eucaliptul este adesea folosit în unguente și loțiuni pentru alinarea durerilor musculare și articulare.
  4. Beneficii Dentare: Eucaliptul este adesea folosit în produsele de igienă orală, cum ar fi pasta de dinți și apa de gură, datorită proprietăților sale antibacteriene. Acesta poate ajuta la prevenirea cariilor și a bolilor parodontale.
  5. Stimulează Sistemul Imunitar: Cercetările au sugerat că eucaliptul poate stimula sistemul imunitar, ajutând la protejarea împotriva bolilor.
  6. Beneficii pentru Mediu: Eucaliptul este adesea folosit în proiecte de reîmpădurire, deoarece crește repede și poate ajuta la prevenirea eroziunii solului. De asemenea, eucaliptul are capacitatea de a absorbi cantități mari de dioxid de carbon, contribuind astfel la combaterea schimbărilor climatice.

Rețineți că, în timp ce eucaliptul are multe beneficii, este important să îl folosiți în mod responsabil și sub supravegherea unui profesionist în domeniul sănătății, deoarece unele persoane pot fi alergice sau pot avea reacții adverse.

Eucalyptus – GLISSANDO Garden Center

 Sursa
Categorii