Bauturi

Faceți această rețetă străveche din ghimbir pentru a preveni cancerul, pentru a trata artrita, pentru a reduce colesterolul și glicemia!

 

 

Faceți această rețetă străveche din ghimbir pentru a preveni cancerul, pentru a trata artrita, pentru a reduce colesterolul și glicemia!

 

 

Ghimbirul este un mărfuri de calitatea a două din cele mai populare condiment util și în lume, și este utilizat în mod tradițional în indian și bucătăria asiatică.

Are o gamă largă de aplicații și este deosebit de eficient în caz de răceală obișnuită, gripă, tuse, artrită și boli ale stomacului. În plus, ghimbirul poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate și musculare și la scăderea nivelului ridicat de colesterol și zahăr din sânge.

Numeroase studii au confirmat că acest condiment poate avea un imens ajutor în caz de boli degenerative  sau artrita reumatoida si durere cronica.

De asemenea , previne cancerul si stimuleaza fluxul de sange. 

Iată cum se prepara acest vechi si popular sirop de ghimbir,  care vă va ajuta în tratarea numeroaselor probleme de sănătate:

Ingrediente:

  • 200 g ghimbir (curățat și tocat mărunt)
  • 50 ml suc de lămâie
  • 1/2 cană de apă minerala carbogazoasa
  • 50 g de miere naturală
  • 450 ml apă filtrată 

Metoda de preparare:

Trebuie să fierbeți apă și să adăugați ghimbir la foc mic timp de 5 minute, apoi se scoate de pe foc și lasati  timp de 20 de minute să se răcească . Pregătiți siropul într-un recipient separat . Se amesteca o jumatate de cana de ghimbir si apă minerala carbogazoasa o jumătate de pahar  și adaugati  suc de lămâie și miere.

Se amestecă bine.

Sirop de ghimbir cu vanilie

Ingrediente:

2 bucăți  proaspete de ghimbir din 5 lămâi sau lime
500 grame zahăr trestie
0,5 litri apă
esenta de vanilie sau o păstăi de vanilie

Metoda de preparare:

  • Obțineți lămâi de calitate organică – vom folosi și coaja pentru a condimenta siropul, în plus, îl va îngroșa datorită conținutului de pectină. Curățați lămâile, îndepărtați cea mai mare parte a părului alb de sub coajă, deoarece acestea ar adăuga un gust fierbinte siropului. Se fierbe scoarța curățată în apă, apoi se scurge și se toarnă apa.
  • Se toarnă zahărul din trestie în oală și se toarnă apă peste el. Adăugați coajă de lămâie fiartă și vanilie (în mod ideal, o păstăi de vanilie, dacă doriți). Se fierbe până se amestecă totul. Lăsați crusta fiartă să stea în apă cu zahăr câteva ore, de preferință până a doua zi.
  • A doua zi, radeți ghimbirul și faceți-l suc. Puteți usca fibrele care rămân pentru dvs. și apoi le macinați – vor servi drept condiment. Adăugați sucul de ghimbir în amestecul din ziua precedentă și fierbeți împreună timp de 3-4 minute.
  • Apoi strecurați siropul prin pânză pentru a prinde orice boabe de vanilie și păstrați siropul limpede. Cu toate acestea, nu trebuie să faceți acest lucru dacă nu vă deranjează boabele. Se toarnă siropul în sticle și, după răcire, se păstrează într-un loc răcoros. O puteți dilua cu apă obișnuită sau apă minerală. Siropul astfel preparat este ușor picant, miroase minunat, are un gust delicios și mai presus de toate – este sănătos.

 

 
Categorii