Inedit

Femeile au o intuiție mult mai puternică decât bărbații. Iată cum explică psihologii adevărata putere ascunsă în intuiția feminină!

 

 

 

 

Intuiția folosește experiențele creierului, emoțiile și instinctele, dar și trăirile subconștientului. Iar femeile sunt cele care beneficiază de o intuiție mult mai puternică decât bărbații. Iată cum se explică adevărata putere ascunsă în intuiția feminină!

Femeile sunt mult mai sensibile, mult mai atente la trăirile lor interioare, la emoțiile și sensibilitățile lor. Sentimentele sunt la fel de importante pentru ele precum rațiunea, atunci când iau decizii și acționează. Poate de aceea, intuiția feminină joacă un rol important în tot ceea ce fac, uneori fără să își dea seama.

Cum se manifestă vocea intuiției

Intuiția se bazează foarte mult pe sensibilitate și receptivitate, explică psihiatrul Judith Orloff, autoarea cărții ”Ghid pentru vindecarea intuitivă”. Este un fel de inspirație sau presentiment, care se bazează însă pe experiența și cunoștințele dobândite anterior și le folosește în mod spontan, fără să le mai treacă prin sita rațiunii.

De multe ori luăm decizii pe care nu le putem explica logic și dăm vina pe intuiție. Sentimentele sunt confuze, parcă ai fluturi în stomac sau o nerăbdare greu de înțeles care te împinge să faci un anumit lucru sau să iei o decizie în detrimentul alteia.

O voce interioară îți șoptește cum e mai bine să procedezi și, de obicei, îți prinde bine să o asculți. Sunt șanse mici ca o persoană cu o intuiție puternică să greșească. “Mai des decât ne imaginăm, intuiția are dreptate, așa că este bine să o ascultăm! – susține Judith Orloff.

Intuiția feminină sub lupa cercetătorilor

Faptul că femeile beneficiază de o intuiție mai puternică decât a bărbaților este un fapt cert, iar oamenii de știință au încercat prin mai multe metode să descopere motivul. Explicațiile sunt variate, iar rezultatele testelor sociologice au confirmat de fiecare dacă că intuiția feminină este unul dintre cele mai mari atuuri ale noastre.

Cercetătorii italieni de la Universitatea Biccoca din Milano afirmă fără tăgadă că femeile sunt capabile să descopere o eroare în doar 200 de milisecunde, mult mai rapid decât bărbații.

Se știe doar că femeile văd mult mai bine decât partenerii lor dacă lipsește un obiect, dacă un lucru este pus în alt loc sau dacă s-a făcut o greșeală. Acest lucru se datorează intuiției, care se bazează nu doar pe rațiune și stimuli externi, ci și pe conexiuni neuronale foarte rapide.

Studiile internaționale au arătat că la femei legăturile dintre cele două emisfere ale creierului sunt mai numeroase decât la bărbați, ceea ce poate fi o explicație pentru intuiția cu care ne mândrim.

O echipă mixtă de cercetători spanioli și britanici a ajuns la concluzia că femeile sunt mai intuitive și datorită faptului că sunt expuse la un nivel mai scăzut de testosteron în timpul concepției. Acest fapt le determină pe femei să fie mai prudente, să se bazeze și pe simțuri și pe sentimente, nu doar pe fapte și argumente logice, așa cum face majoritatea bărbaților.

 

Sursă
Categorii