Inedit

Fericirea este un dar, dar nu este dat tuturor

 

 

 

 

Numeroși oameni suferă de o lipsă de fericire în viață. Fericirea este ca un far în noapte, lumina pe care oamenii o așteaptă pe nava lor numita viață. Toată lumea vrea să fie fericită și doar câțiva dintre noi trăiesc o viață cu adevărat fericită. Fericirea este un dar, nu o condiție necesară în viața fiecărei persoane.

De ce fericirea nu este dată tuturor? Cine este destinat să fie fericit și cine nu este? Poți fi fericit dacă nu ai acest cadou?

„Sarcina de a-i face pe oameni fericiți nu a făcut parte din planul de creare a lumii”.Z. Freud .

Nu toată lumea este gata să fie de acord cu această afirmație a lui Freud , însă viața este frumoasă și ofera totul pentru fericirea oricărei persoane. Problema este însă că majoritatea dintre noi așteaptă fericirea, ca o condiție indispensabilă pentru viață, de la sine sau ca mană din cer.

Uneori, dorința de a fi, cu toate acestea, fericită, este asemănătoare dorinței maniacale – cu orice preț, adesea, acest lucru duce la rezultatul opus. Faptul ca trebuie sa astepti se transformă într-o tortură pe toată durata vieții.

“Oamenii fericiti sunt cei care nu-si dau seama de gradul de nefericire”.

Uneori, această frază poate fi auzită de la psihiatrii care se referă la cei care sunt lipsiți de rațiune, se crede că fericirea absolută poate fi numai pentru cei care sunt privați de rațiune și nu pot evalua în principiu starea lor.

În ansamblu, există un adevăr în acest sens, dar numai datorită faptului că mintea umană este un consilier sărac, inclusiv în percepția fericirii.

“Mintea este un cuvânt care înseamnă” capacitatea de a gândi “, a fost împrumutat de la vechea slavonă, unde a fost formată cu ajutorul prefixului” otum “. Dicționarul etimologic Krylov.

Prefixele din limba veche slavonă au format cuvântul, de fapt, ele pot fi interpretate ca mintea, iar mintea reprezinta toate gândurile, speranțele, temerile, visurile și credințele noastre. Mintea, ne defineste sentimentele, emoțiile, mintea ne oferă ocazia de a înțelege, de a stoca în memorie, de dorință și așa mai departe. Ne bazam pe mintea noastra in intregime.

Mintea este unul dintre conceptele dificile definite, care are multe înțelesuri în diverse domenii științifice.

Dar în contextul acestui articol, nu este atât de important. Este important ca o persoană, folosind mintea sa conștientă și subconștientă, să se străduiască pentru fericire În suferințe, se aud aceleași întrebări: de ce nu sunt fericit?

“Nici un om nu este fericit până nu se consideră fericit”. Marcus Aurelius.

Această frază poate fi chiar un punct de reper pentru mulți care își caută fericirea. Pentru că până când o persoană începe să se considere fericită, se va considera nefericită. Fericirea însăși este o acțiune îndreptată spre obiectiv, iar scopul, de la cuvântul totalitate, este deja definit.

A fi fericit este realizarea unui scop, finalizarea unei imagini, în cazul nostru, a unei imagini de fericire.

Lumea care ne înconjoară este doar proiecția noastră. După cum o vedem, așa suntem si noi. Fericirea este întotdeauna în interiorul unei persoane – niciodată în afara!

“Toți suntem dezorientați de reperele general acceptate ale fericirii”. Ishkhan Gevorgyan

Fericirea nu constă într-un set specific de condiții. Fericirea este un dar. Fiți atenți la oamenii fericiți, strălucesc din interior. Cei care sunt nefericiți nu au o astfel de lumina, ei, ca un felinar stins, nu pot lumina calea nici pentru ei înșiși, nici pentru ceilalți oameni, care se împiedică în mod constant și se împiedică pe diverse obstacole din viață nu se pot ridica de sub greutatea nenorocirii lor.

Viața este la fel de frumoasă pentru toată lumea, cu singura diferență că fiecare o vede diferit și o trăiește diferit. O persoana o vede frumoasa, alta nu. Mai intai trebuie sa iti dai seama ce este fericirea pentru tine, poate ca ai deja-o, doar ca nu o poti vedea.

“Dați în fiecare zi șansa de a deveni cel mai frumos lucru din viața voastră”. Pitagora.

 

Sursa




Categorii