Aperitive si Gustari

Fructele goji – beneficii in cazul cancerului de prostata, pentru îmbunătăţirea vederii si prevenirea diabetului

 

 

 

 

Cancerul de prostata

Fructele de padure goji inhiba cancerul de prostata, au confirmat studiile pe animale. Aceste fructe au cauzat distrugerea ADN-ului celulelor canceroase si au indus apoptoza acestor celule.

De asemenea, volumul si greutatea tumorii au fost considerabil mai mici in grupul care a consumat suc de goji, comparativ cu cel care nu a consumat acest suc. Polizaharidele continute de fructele de goji sunt responsabile pentru efectele pozitive asupra sanatatii.

În medicina tradiţională, sunt folosite, de mult timp, pentru îmbunătăţirea vederii, prevenirea diabetului, a hipertensiunii arteriale. De altfel, îmbunătăţesc circulaţia, întăresc funcţia inimii, întârzie instalarea senzaţiei de oboseală şi cresc vitalitatea.

Loading...

Conţinutul mare de vitamina C ajută la creşterea şi repararea ţesuturilor umane, la vindecarea rănilor, menţinerea sănătăţii cartilajelor, oaselor şi dinţilor. Prin conţinutul de zinc, ajută în reglarea apetitului, gustului şi mirosului, controlul stresului, creşterea şi dezvoltarea normală, sănătatea funcţiilor de reproducere feminine şi masculine.

Efecte secundare ale fructelor goji

Unele medicamente pot interactiona cu fructele de padure goji. Persoanele care folosesc warfarina sau medicamente pentru tratarea diabetului zaharat sau al tensiunii arteriale nu ar trebui sa consume fructe goji.

De asemenea, daca aveti alergie la polen stati departe de acest fruct. Totusi, consumate cu moderatie se pare ca fructele goji sunt sigure in orice situatie.

 

Sursa: SfatulMedicului.roFeel Like Cooking
Categorii