Sfaturi utile

Furnicile ți-au invadat casa? Iată cum poți scăpa imediat de ele

 

 

 

 

Scapă de furnici – Să scapi de furnicile din casă nu este un lucru tocmai ușor de făcut. De cele mai multe ori, soluțiile chimice din magazine sunt dăunătoare și pentru celelalte vietăți sau plante din jurul locului atins de ele, iar unele sunt toxice chiar și pentru oameni.

Furnicile sunt atrase de resturile de mâncare din gunoi, de firimituri şi vase murdare. Produsele chimice te ajută să scapi de furnici, însă fac rău mediului, oamenilor şi animalelor de casă. De aceea, este mai bine să alegi o soluţie eco.

Cum scapi de furnici – iată ce ai de făcut
Nu le da motive să intre, în primul rând! Este bine să te asiguri că nu ai firimituri de mâncare prin casă, că toate alimentele sunt foarte bine acoperite, astfel încât să nu emane miros. Inclusiv o mică pată de suc poate atrage furnicile.

Dacă ai animale de companie în casă şi mâncarea le stă la discreţie, pune castronul cu mâncare într-un altul mai mare, cu apă. Dacă furnicile vin spre mâncare, se vor îneca în apă.

Nici gunoiul nu trebuie ţinut în casă mai mult de o zi.

Au venit, cum scapi de ele? Soluții împotriva furnicilor:

Apa
Oricât de banal ar părea, irigarea este cea mai naturală metodă de a scăpa de furnici. Cea mai eficientă utilizare a apei este de a ”spăla” mușuroaiele sau orificiile prin care ele ies la suprafață. Pentru a avea rezultate bune, este nevoie să urmărești unde își mută furnicile adăpostul și, treptat, prin inundarea celor noi, să convingi colonia să se mute cu totul.

Pentru suprafețe mici, Poți turna direct apă fierbinte pe cuibul furnicilor.

Scorțișoară
Poți pune pe podea bețișoare de scorțișoară sau poți aplicat ulei de scorțișoară în locurile în care apar furnici. Mirosul acesteia le va ține la distanță mult timp.

Scapă de spioni
Un grup nou de furnici va trimite întotdeauna câţiva „spioni” pentru inspectarea casei. Dacă observi câţiva dintre musafiri rătăciţi prin bucătărie, nu le permite să se întoarcă în cuib, deoarece vor reveni împreună cu toată familia. Îi poţi îndepărta cu ajutorul unui aspirator cu saci de unică folosinţă. Dacă localizezi cuibul coloniei de furnici, cel mai sigur este să-l distrugi turnând apă fiartă în interior.

Unele furnici preferă mâncarea grasă, deci poţi alterna capcanele cu diverse produse alimentare, în afară de zahăr.

Amestecă o lingură de unt de arahide cu o lingură de zahăr şi o linguriţă de borax şi apasă un pai de plastic pentru băuturi peste crema obţinută, până se umple până la jumătate. Taie dacă este nevoie paiul în mai multe bucăţi şi pune aceste mini capcane dulci în calea furnicilor.

Apă de usturoi
Combinația de sulf și usturoi proaspăt este foarte deranjantă pentru furnici. Această metodă naturală te va ajuta să le elimini, protejându-ți casa.

Cum se prepară?

Pune câțiva căței de usturoi pisați într-o oală cu apă și lasă la macerat cel puțin 24 de ore. După o zi, fierbe usturoiul la foc mic, timp de 15 minute. Toarnă lichidul într-o sticlă cu pulverizator și stropește acolo unde sunt furnici, la nevoie.

Cafeaua
Mirosul este cel care le alungă pe furnici. Este nevoie de câteva boabe de cafea sau de cafea măcinată pentru a le determina să nu mai calce pe acolo.

 

 

 Sursa




Categorii