Panificatie

Fursecuri cu unt în două culori. Sunt fantastic de delicioase, dar vor arăta și frumos pe masa de sărbatoare

 

 

Fursecuri cu unt în două culori. Sunt fantastic de delicioase, dar vor arăta și frumos pe masa de sărbatoare

 

Ingrediente:

  • 500 g făină simplă
  • 250 g unt
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 7 linguri de lapte
  • 3 linguri praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri pudra de cacao

 

Mod de preparare:

Amestecați untul cu zahărul, sarea și gălbenușul de ou.

Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Frământați aluatul într-o bilă netedă și împărțiți-l în două părți.

Separați-le, lăsați o parte deoparte.

Adăugați puțin lapte în prima parte a aluat și amestecați bine.

Adăugați la celălalt pudră de cacao și amestecați.

Dacă doriți, puteți face sirop de lămâie.

Amesteca 2 cani de zahar (1 cana = 100 ml) si 1 cana de apa.

Se incinge la foc mic, se adauga 2 linguri de suc de lamaie si se fierbe pana se dizolva zaharul. Pune siropul deoparte.

Transferați ambele părți ale aluat pe un blat tapetat cu folie alimentară.

Pune hârtie de copt pe aluat și întinde-l.

Apoi, folosind hârtie de copt, așezați aluatul astfel încât partea întunecată să fie peste aluatul deschis la culoare.

Acum împărțiți aluatul în două părți la mijloc și întindeți fiecare parte.

Tăiați bucăți diagonale și continuați să le decorați după cum doriți.

Se aseaza golurile pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand fursecurile devin maro auriu.

Înmuiați fursecurile coapte pentru scurt timp în sirop și stropiți cu zahăr!

Pofta buna!

 

 Sursa




Categorii