Clatite si Gogosi

Fursecuri de casă fascinante, gata într-un timp record!

 

 

 

 

Vă prezentăm o rețetă de cele mai apetisante și frumoase fursecuri ”Cale”. Desertul fantastic are forma unor flori, sunt atât de gingașe și aromate, încât se topesc în gură. Acestea se prepară foarte ușor, într-un timp record, din cele mai simple ingrediente, ce sunt mereu la îndemână. Datorită combinației perfecte de aluat fraged și cremă fină, obțineți un deliciu extraordinar, cu aspect spectaculos. Surprindeți-i pe cei dragi cu fursecuri de casă deosebit de gustoase.

Ingrediente:

 PENTRU ALUAT

– 0,5-0,6 pahar de zahăr

– 0,5-0,6 pahar de făină

– 2 ouă 

 PENTRU CREMĂ

– 1 lingură de făină

– 0,5 pahar de zahăr

– 1 ou

– 1 pahar de lapte

– 1 pachețel de vanilie

– 100 g de unt

– kiwi

 

Mod de preparare: 

1. Pregătiți aluatul: amestecați într-un bol ouăle cu zahărul și făina cernută. Obțineți un aluat dens și omogen.

2. Tapetați o tavă de copt cu hârtie. Turnați aluatul în porții mici, cu ajutorul unei linguri, formând niște blaturi mici, rotunde și subțiri.

3. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 5 minute, până aluatul se va rumeni ușor. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Cu ajutorul unui cuțit, desprindeți aluatul de pe hârtie și rulați blaturile în forma unei cale (aduceți două margini spre centru și lipiți partea de jos). Rulați-le într-un tempou mai rapid, înainte ca acestea să se răcească.

5. Pregătiți crema: amestecați bine într-o cratiță făina cernută cu oul, zahărul și laptele. Puneți cratița pe foc și fierbeți, amestecând încontinuu, până obțineți o cremă densă.

6. Lăsați crema puțin să se răcească și adăugați untul cu vanilia. Bateți crema cu ajutorul unui mixer, până obțineți o masă densă și omogenă. Dați crema la frigider.

7. Turnați crema într-un sac pentru patiserie și umpleți cu aceasta biscuiții. Așezați fursecurile pe un platou. La dorință, decorați cu Kiwi.

Poftă bună!

 

Sursa: Bucatarul
Categorii