Panificatie

Fursecuri delicioase cu gem și bezea – o alegere excelentă pentru o petrecere în familie

 

 

Fursecuri delicioase cu gem și bezea – o alegere excelentă pentru o petrecere în familie

 

Dacă urmează să dai o petrecere acasă, pregătește aceste fursecuri cu gem și bezea. Arată minunat și au un gust deosebit. Rețeta este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos. Încearc-o chiar acum și savurează un desert gustos.

 

Ingrediente:

pentru aluat:

  • 280 gr făină de grâu
  • 250 gr unt,
  • 3 gălbenușuri
  • 50 gr zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru decor:

  • 3 albușuri
  • 200 gr zahăr pudră
  • gem la alegere

 

Mod de preparare:

Punem într-un castron mare făina, untul gălbenușurile, zahărul și zahărul vanilat. Frământăm aluatul și-l punem pe suprafața de lucru presărată cu făină.

Întindem aluatul și începem să-l decupăm folosind un pahar mic sau o formă rotundă. Așezăm imediat cercurile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coacem fursecurile în cuptorul preîncălzit la 170 grade timp de aproximativ 10 minute.

Batem albușurile spumă, apoi adăugăm treptat zahărul și continuăm să amestecăm până obținem o spumă tare și lucioasă. Dacă întoarcem castronul invers, spuma de albușuri nu trebuie să cadă.

Punem spuma de albușuri într-un pos și decorăm fursecurile, imediat după ce le scoatem din cuptor.

Băgăm din nou tava cu fursecuri în cuptor pentru încă 20 de minute, la o temperatură de 130 de grade. Lăsăm fursecurile să se răcească în cuptor.

După ce s-au răcit, punem gem pe jumătate dintre fursecuri. Lipim un fursec cu gem de unul simplu.

Repetăm procedura până lipim toate fursecurile. Așezăm fursecurile pe un platou sau o farfurie mare. Aceste fursecuri cu gem și bezea arată minunat și au un gust deosebit.

 

Poftă bună!

 

 Sursă




Categorii