Placinte si Rulade

Fursecuri gingașe “Trandafiri” din aluat de brânză! Se prepară extrem de ușor!

 

 

Fursecuri gingașe “Trandafiri” din aluat de brânză! Se prepară extrem de ușor!

 

 

Surprindeți-vă copiii cu fursecuri delicioase și sănătoase din brânză! Fursecurile au formă de trandafiri, sunt foarte fragede și gingașe, încât se topesc în gură. Fursecurile “Trandafiri” se prepară extrem de ușor, sunt aromate și arată spectaculos. Aceste fursecuri extraordinare sunt ideale pentru sărbători sau atunci când doriți să vă răsfățați cu un dulce mai deosebit. Savurați-le cu lapte, ceai sau cafea!

 

Ingrediente:

– 250 g de brânză de vaci

– 100 g de unt

– 400 g de făină

– 2 gălbenușuri de ou

– 120 g de zahăr

– 1 g de vanilie

– 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 priză de sare

– zahăr pudră pentru presărare

 

Mod de preparare:

1. Amestecați brânza cu unt, zahăr, vanilie, sare și gălbenușuri de ou. Frecați bine cu furculița până la omogenizare.

2. Adăugați treptat făina cernută cu bicarbonatul de sodiu și frământați un aluat moale (cantitatea de făină este aproximativă și depinde de umiditatea brânzei și mărimea gălbenușurilor).

3. Întindeți aluatul într-un strat cu grosimea de 2-3 mm și tăiați cercuri cu ajutorul unui pahar mic. Suprapuneți 3-4 cercuri și rulați-le într-un rulou strâns.

4. Tăiați ruloul la mijloc în 2 părți. Faceți 2 trandafiri și așezați-i pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Procedați astfel cu tot aluatul.

5. Coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 20 de minute până se vor rumeni frumos. Aveți grijă să nu-i uscați! Presărați trandafirii calzi cu zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 
Categorii