Ingrediente:
- ou – 1 buc.;
- unt – 100 g;
- ulei vegetal – 30 ml;
- zahăr pudră – 80 g;
- zahăr vanilat – 1 linguriță;
- praf de copt – ½ linguriță;
- făină – 270 g;
- sare – un vârf de cuțit;
- lapte condensat fiert – 200 g.
Mod de preparare:
Combinați oul cu ulei vegetal, zahăr pudră, zahăr vanilat și sare, amestecați bine până la omogenizare. Adăugați untul moale în amestec și amestecați totul din nou.
Cerneți făina și praful de copt în masa rezultată în părți, frământați un aluat moale, elastic și nelipicios. Formăm bile mici din aluat.
Lăsați bilele la frigider sub celofan timp de 10-15 minute. Apoi, împărțim fiecare bilă în jumătate și îngustăm o margine.
Așezați jumătățile pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt, cu partea bombată în sus.
Folosind o țepușă, faceți o mică adâncitură de-a lungul fiecărui oval al bilei.
De asemenea, folosind o scobitoare, faceți caneluri pe suprafața aluatului, acoperiți cu folie alimentară și lăsați la frigider timp de 10 minute.
Apoi, coaceți fursecurile la 180 de grade timp de 10-15 minute.
Apoi puneți lapte condensat fiert pe jumătate din fursec și acoperiți cu a doua jumătate a fursecului.
Rezultatul este un fel de fursecuri simple „Nuci” cu lapte condensat fiert.
Fursecurile făcute din aluat sfărâmicios și delicat pot fi combinate și cu pastă de ciocolată, glazură și alte umpluturi.
Pofta buna!