Flori si gradina

Gradina de acasa trebuie organizata bine pentru a fi productiva. Afla ce plante NU merg cultivate impreuna, daca vrei sa ai roade bogate

 

 

 

 

Vrei sa iti faci o mica gradina acasa dar nu stii ce plante sa cultivi si cum sa le planifici in gradina? In articolul de azi iti vom da cateva sfaturi despre cum sa iti organizezi plantele, de care ar trebui sa tii cont daca vrei roade bogate. Asta pentru ca anumite plante cresc bine impreuna, altele nu.

De exemplu, stiai ca rosiile nu merg cultivate langa cartofi pentru ca exista riscul sa se maneze? Organizarea unei gradini este partea cea mai grea pentru ca exista riscul sa plantezi o anumita cultura care sa nu fie compatibila cu alta cultura.

Asadar, ce plante NU se cultiva impreuna?

Fasolea si mazarea nu trebuie cultivate langa culturile de ceapa, praz sau usturoi intrucat acestea din urma impiedica fixarea azotului in radacinile acestor plante cu boabe.

Brocolli-ul si conopida nu se planteaza langa ardei, dovlecei sau rosii, asa cum nici cultura de spanac nu poate fi plantata langa sfecla rosie. Daca plantati rosii trebuie sa stiti ca nu mai puteti planta langa castraveti. Sunt doua culturi de legume care pot fi daunatoare una alteia.

Vreti o gradina cu plante aromatice si legume? Atunci nu plantati mararul sau menta langa morcovi deoarece nu este bine.

Se pot planta cartofii printre culturile mari?!

De aceste reguli ar trebui sa tinem cont si cand vorbim de culturi mari, nu doar de mica gradina de langa casa.

Cultura de cartofi nu poate fi plantata aproape de cultura de floarea soarelui ci la o distanta considerabila, deoarece cultura de floarea soarelui emite o anumita toxina in sol care inhiba dezvoltarea plantelor in jurul ei, dar si absoarbe toti nutrientii din sol.

Gradina de acasa trebuie organizata bine pentru a fi productiva. Sunt culturi care se inteleg cu alte culturi, dar si culturi care nu vor produce nimic deoarece sunt compromise de alte culturi. Este foarte important ca acele culturi care dauneaza sa nu fie plantate in gradina sau daca sunt plantate sa se respecte un minim de 30 cm distanta fata de celelalte.

Daca doriti sa nu aveti daunatori se recomanda plantarea butasilor de lavanda printre culturile de legume.

Spor la cultivat!

 

sursa foto Ideipentrucasa.ro
Categorii