Sfaturi utile

Greșeala pe care mulți o fac! Cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul părului

 

 

 

 

Sănătatea și îngrijirea părului sunt extrem de importante. Părerile sunt împărțite, însă, atunci când vine vorba despre cât de des trebuie să îți speli părul.

Dacă sunt persoane care spun că e bine să îl speli în fiecare zi, alții cred că trebuie să lași câteva zile între spălări. Ei bine, iată mai jos cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de ce tip de păr ai.

Specialiștii îți spun cât de des trebuie să te speli pe cap, în funcție de tipul tău de păr.

Dacă ai părul subțire, atunci ar trebui să îl speli zilnic.

„Părul subțire tinde să se îngrașe mai repede și să își piardă forma, așa că spălarea zilnică este de obicei necesară”, explică hairstilistul Jenny Cho, conform In Style.

Persoanele care au firul gros sunt cele mai norocoase, deoarece o spălare la două zile este suficientă, potrivit aceluiași specialist. Însă ce nu trebuie să uite aceste persoane este că trebuie să perieze părul de cel puțin două ori pe zi, pentru a distribui uleiurile naturale secretate de scalp.

Astfel, părul va rămâne hidratat pe toată lungimea, de la rădăcină până la vârfuri, deoarece persoanele care au firul gros îl au, de obicei, și mai uscat.

Dacă ai părul gras, atunci ai nevoie de o îngrijire specială

Dacă ai părul gras, uită de sfaturile pe care le-ai auzit conform cărora trebuie să rărești spălările.

„Scalpul uleios necesită spălări zilnice. Acest lucru poate fi dificil pentru unele persoane, dar este important pentru a stabiliza supraproducția de sebum care cauzează această problemă. Când aplici balsamul, asigură-te că aplici produsul doar la vârfuri, pentru a evita agravarea problemei”, explică Cho.

Astfel spus, folosește un șampon special pentru părul gras și evită balsamul pe toată suprafața, pentru a evita încărcarea părului.

Persoanele care au părul creț sau ondulat își pot curăța scalpul la trei-patru zile. Părul ondulat sau creț nu este la fel de capricios.

„[O spălare] la trei sau patru zile este de obicei suficientă pentru a menține buclele intacte și hidratate”, spune Cho. „Folosirea unui balsam la duș între spălări este de asemenea o metodă minunată care te ajută să menții buclele vioaie și hidratate. Asigură-te că te piepteni la duș cât ai balsamul aplicat, și nu o mai faci apoi, pentru a menține tiparul natural al buclelor și pentru a evita electrizarea”, mai explică ea.

 

 Sursă
Categorii