
Ingrediente:
Aluat:
- unt moale – 100 g
- zahăr – 100 g
- 2 ouă
- făină – 250 g
- cacao – 30 g
- praf de copt – 1 linguriță.
- un praf de sare
Umplutură de brânză:
- brânză din lapte acru – 900 g
- zahăr – 250 g
- ouă – 4-5 buc.
- lapte – 250 ml
- amidon – 80 g
- un praf de vanilie
- fursecuri – 200 g (am folosit fursecuri cu ciocolată)
Mod de preparare:
Aluat:
Pun untul moale și zahărul într-un bol adânc. Bat cu un mixer până se ușurează. Adaug ouăle, bat.
Turn făina cernută, cacaoa, praful de copt, sarea, amestec cu un mixer, apoi cu mâinile.
Împart aluatul în 2 părți: una mai mare și una mai mică.
Pun partea mai mică într-o pungă și o trimit la congelator pentru 1 oră, iar partea mai mare la frigider.
Apoi întind cea mai mare parte a aluatului într-un strat, îl pun într-o tavă de copt de 28 cm, cu o înălțime de 5 cm.
Îmi folosesc mâinile pentru a forma margini înalte în partea de sus a tăvii.

Umplutură de brânză:
Am pus brânza de vaci, zahărul, ouăle, laptele, amidonul și vanilia într-un bol. Am batut totul bine cu un blender până se omogenizează.
Am adăugat fursecurile zdrobite și am amestecat. Am pus umplutura în formă.
Acum am dat pe răzătoare o parte mai mică din aluat.

Coc plăcinta într-un cuptor preîncălzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute.
O feliez pentru ceai!

Poftă bună!













