Torturi

Gust „perfect”, tăietură „elegantă”. Îmi place la nebunie să fac această prăjitură incredibilă care se topește în gură! Această ciocolată aurie nu este doar delicioasă, ci și foarte frumoasă

 

 

Gust „perfect”, tăietură „elegantă”. Îmi place la nebunie să fac această prăjitură incredibilă care se topește în gură! Această ciocolată aurie nu este doar delicioasă, ci și foarte frumoasă

 

Ingrediente:

Aluat:

  • unt moale – 100 g
  • zahăr – 100 g
  • 2 ouă
  • făină – 250 g
  • cacao – 30 g
  • praf de copt – 1 linguriță.
  • un praf de sare

Umplutură de brânză:

  • brânză din lapte acru – 900 g
  • zahăr – 250 g
  • ouă – 4-5 buc.
  • lapte – 250 ml
  • amidon – 80 g
  • un praf de vanilie
  • fursecuri – 200 g (am folosit fursecuri cu ciocolată)

 

Mod de preparare: 

Aluat:

Pun untul moale și zahărul într-un bol adânc. Bat cu un mixer până se ușurează. Adaug ouăle, bat.

Turn făina cernută, cacaoa, praful de copt, sarea, amestec cu un mixer, apoi cu mâinile.

Împart aluatul în 2 părți: una mai mare și una mai mică.

Pun partea mai mică într-o pungă și o trimit la congelator pentru 1 oră, iar partea mai mare la frigider.

Apoi întind cea mai mare parte a aluatului într-un strat, îl pun într-o tavă de copt de 28 cm, cu o înălțime de 5 cm.

Îmi folosesc mâinile pentru a forma margini înalte în partea de sus a tăvii.

Umplutură de brânză:

Am pus brânza de vaci, zahărul, ouăle, laptele, amidonul și vanilia într-un bol. Am batut totul bine cu un blender până se omogenizează.

Am adăugat fursecurile zdrobite și am amestecat. Am pus umplutura în formă.

Acum am dat pe răzătoare o parte mai mică din aluat.

Coc plăcinta într-un cuptor preîncălzit la 175 de grade timp de 45-50 de minute.

O feliez pentru ceai!

Poftă bună!

 

 Sursă




Categorii