Sfaturi utile

Hainele nu vor mai împrumuta culoare în timpul spălării. O angajata care lucrează de ani de zile într-o spălătorie, ne-a dezvăluit secretul!

 

 

Hainele nu vor mai împrumuta culoare în timpul spălării. O femeie care lucrează de ani de zile într-o spălătorie, ne-a dezvăluit secretul!

 

Probabil orice gospodină s-a ciocnit de problema împrumutului de culoare de la o haină la alta în timpul spălării. Cel mai des asta se întâmplă fie din neatenţie, fie din neglijenţă.

Dacă haina a împrumutat culoarea

Pentru că avem grijă de cititoarele noastre fidele, noi am cerut sfatul unei femei cu experinţă în domeniu, care a lucrat peste 15 ani la o spălătorie de haine. Dumneaei ne-a dat nişte recomandări pentru a evita o problemă atât de neplăcută cum este împrumutul de culoare la haine.

Cum prevenim?

Varianta ideală este să nu faceţi posibil să se întâmple aşa ceva. De aceea e foarte important să spălaţi separat hainele negre, albe, colorate şi îmbrăcămintea nouă. Pentru a întări culoarea pe o haină nouă înmuiaţi-o înainte de prima spălare într-o soluţie concentrată de sare pentru câteva ore. Acest truc vă va ajuta să păstraţi culorile aprinse ale hainelor în timpul spălărilor ulterioare. De asemenea e important să atrageţi atenţia la indicaţiile de pe etichetă.

Imediat spălaţi haina încă o dată!

Dacă totuşi din greşeală vi s-a întâmplat ca hainele să împrumute culoarea, puneţi-le îndată la spălat cât sunt încă umede. De asemenea un efect puternic în eliminarea unor astfel de pete îl are săpunul bilal.

Un detergent de casă

Dacă la momentul respectiv nu aveţi la îndemână produse speciale de eliminare a petelor, apelaţi la aceste sfaturi simple. Înmuiaţi hainele într-un amestec de apă, detergent de rufe şi peroxid de hidrogen. La 1 litru de apă adăugaţi 2 linguri de peroxid şi 1 lingură de detergent.

De asemenea puteţi curăţi haina cu ajutorul amoniacului, care e potrivit pentru îmbrăcămintea albă şi cea colorată. Dizolvaţi 10 ml de amoniac în 5 litri de apă şi înmuiaţi hainele în acest amestec pentru o oră, după care spălaţi-le în mod obişnuit.

O altă soluţie pentru eliminarea petelor de culoare împrumutată este alcătuită din acid citric, amidon de cartofi şi săpun ras. Amestecaţi câte 1 lingură din fiecare ingredient, apoi adăugaţi 1 linguriţă de sare şi puţină apă până obţineţi o pastă. Aplicaţi pasta nemijlocit pe pată, iar după 12 ore spălaţi haina în mod obişnuit.

Cum păstrezi culorile vii ale hainelor. 6 trucuri de care gospodinele nu țin cont: ultimul e genial - Playtech Știri

 Sursa
Categorii