Remedii naturiste

Hernia de disc și efectele pe care le are kinetoterapia

 

 

 

 

Am simtit nevoia de a scrie acest articol pentru a lauda efectele Kinetoterapiei si bineinteles a Kinetoterapeutilor. Ceea ce va prezint este ceva ce am trait si traiesc, nu indemn pe cineva sa-mi urmeze exemplul. Pentru a ma face cat mai bine inteles nu o sa dau numele cabinetului si nici a persoanelor care au fost si sunt implicate.

La o varsta destul de mica (24 de ani) m-am trezit pe cap cu o mare hernie de disc L5 S1. Aveam tot picorul amortit, in masina era un chin sa urc si sa cobor, ajunsesem nici in pat sa nu mai stau fara sa simt durere. Vazand ca nu-mi trece am facut un RMN si am fost la control. Doctorul chirurg cand a vazut RMN-ul mi-a sugerat sa ma operez si asta s-o fac in cel mai scurt timp deoarece pot sa paralizez si risc deja foarte mult. Mi-a explicat ca nu am nici macar o sansa sa scap de operatie, ca pot sa fac orice fel de proceduri, sa ma duc la vraci, la kinetoterapeuti, in final tot la el o sa ajung.

Am plecat de acolo fara nici macar o speranta, resemnat ca trebuie sa ma operez facandu-mi planuri cum sa-mi iau liber de la servici. Am inceput sa intreb in stanga si in dreapta ce inseamna aceasta hernie si in ce consta operatia. Pe zi ce trece eram din ce in ce mai speriat, cautam tot felul de scuze sa nu ma operez, insa dureriile ingrozitoare imi spuneau ca trebuie sa fac ceva.

Loading...

Cand deja eram resemnat iar operatia o vedeam ca pe singura mea scapare, am fost indrumat de o prietena catre un cabinet de kinetoterapie. M-am dus mai mult de rusine, pentru ca deja aveam programare facuta si vorbise despre cazul meu. In fine, am ajuns la cabinet cu gandul “hai s-o fac si p-asta”. Au incercat vreo 30-40 de min sa ma convinga sa fac macar 10 zile de kinetoterapie, iar dupa sa ma duc la operatie. Nu a fost exclusa varianta operatiei insa nici varianta de a intarzia operatia cu cativa ani sau chiar de a nu o mai face.

Oricum ideea este ca aceasta kinetoterapie nu are cum sa-ti faca rau, este buna si inainte de operatie, deoarece recuperarea va fi mai usoara, cat si dupa operatie cand este absolut obligatorie.

Foarte sceptic si in ideea ca oricum nu are cum sa-mi faca rau m-am apucat de kinetoterapie. A trecut in jur de o luna si am observat ca durerea nu se mai accentueaza, incurajat de acest lucru am hotarat sa continui. Dupa aproximativ 6 luni durerea incepuse sa-mi dispara, insa nu definitiv, lucru care s-a si intamplat dupa aproape 8 luni de masaj si exercitii.

Au trecut de atunci 7 ani, am si slabit vreo 10 kg (deoarece burta este foarta nociva coloanei) modul de viata schimbandu-se in bine (sunt anumite reguli pe care trebuie sa le respecti)fac si acum exercitii(atunci cand simt ca incep durerile), in plus am mai castigat si cativa prieteni.

 

Sursa: Secretele
Categorii